Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Яким є бачення розвитку Запорізької області?

13 лютого 2007 - 12:55

З 5 по 12 лютого 2007 р. у Запоріжжі пройшов ряд круглих столів, які проводились в рамках процесу стратегічного планування. Розробка Стратегічного плану розвитку Запорізької області до 2015 року проводиться Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою спільно з Проектом партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток». Цей проект реалізується Канадським інститутом урбаністики та фінансується Канадським агентством міжнародного розвитку.

Метою даного проекту є створення демократичного процесу участі громадськості у розробці та реалізації регіональної політики, що сприятиме сталому регіональному розвитку.

В процесі Стратегічного планування Запорізької області вже пройдено кілька етапів, в результаті яких затверджено формулювання Бачення розвитку області. Воно є таким: «Запорізький край – історико-культурна столиця південно-східного регіону України, екологічно чистий, інвестиційно привабливий, з розвинутими індустріальним та аграрним комплексами, високим освітньо-науковим потенціалом, поширеними курортно-туристичними послугами. Громади області самодостатні, спроможні до самоврядування. Населення має високий рівень життя, з забезпеченням соціального та правового захисту».

Зараз ми знаходимося на етапі проведення аналізу існуючої ситуації та визначення пріоритетів розвитку регіону. І в рамках цього етапу проводився ряд круглих столів за тими напрямками, які виходять із формулювання Бачення. Таким чином, круглі столи були проведені за напрямками: Економіка; Регіональне врядування та самоврядування; Культура і туризм; Соціальна сфера; Екологія; з Гендерних питань і питань захисту прав людини. Всі круглі столи були проведені за організаційної підтримки Всеукраїнської громадської організації «Наша Україна».

У засіданнях круглих столів взяли участь представники влади та органів самоврядування регіонального та місцевого рівнів, представники громадських організацій та науковці, які працюють у відповідних сферах.

Їхньою метою було зробити аналіз відповідної сфери та виробити проект сценарію регіонального розвитку, якщо пріоритетом буде обрано той чи інший напрямок. Мету цих заходів досягнуто, тому що вдалось зібрати за одним столом представників різних секторів суспільства, які в результаті дискусії дійшли висновку, що такі заходи є дуже цікавими та корисними, але до відкритої дискусії треба залучати більше людей. Тепер експерти проекту зі стратегічного планування опрацьовують інформацію, отриману під час обговорення на круглих столах, і збирають інформацію за даними напрямками від широкої громадськості Запорізької області за допомогою соціологічних досліджень, анкетування та інших методів. 15 березня 2007р. відбудеться семінар, у якому візьмуть участь члени Ради регіонального розвитку, а саме: представники виконавчої влади, органів самоврядування, громадських організацій та науки, де вони визначать пріоритети розвитку нашої області на основі інформації, представленої експертами.

 

За більш детальною інформацією щодо проекту або заходів просимо звертатись до:

Ірини Лех, регіонального менеджера проекту в Запорізькій області
Моб. : 8 066 415 29 64, email: ilekh@canurb.com

Aнни Петрусенко, регіонального координатора проекту в Запорізькій області
Моб.: 8 066 418 22 76 , email: apetrusenko@canurb.com

Офіційний сайт проекту: www.rgd.org.ua

Читайте також

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі