Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

2600 випускників нашої області

5 лютого 2007 - 10:57

Наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.2006 № 701 «Про організаційні заходи щодо підготовки та проведення у 2007 р. зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти» для Запорізької області затверджено квоту 2600 учасників зовнішнього незалежного оцінювання з числа випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2006/2007 навчального року. Метою такого оцінювання є утвердження відкритості й прозорості у діяльності навчальних закладів та забезпечення рівного доступу до якісної освіти.

Управління освіти і науки облдержадміністрації, вивчивши всі складові організації проведення випробувань, видало наказ від 17.11.2006 «Про організаційні заходи щодо підготовки та проведення у 2007 році зовнішнього незалежного оцінювання випускників 11 класів експериментальних загальноосвітніх закладів області», за яким визначено проведення експериментальних випробувань для 2600 випускників денних загальноосвітніх закладів Шевченківського району міста Запоріжжя, міста Мелітополя, Вільнянського та Мелітопольського районів області.

Кожен учень, який виявив бажання взяти участь у ЗНО, повинен надати заяву на ім'я директора навчального закладу, отримати ідентифікаційний код і пройти тестування з двох предметів: 21.04.2007 - українська мова (обов'язково); 28.04.2007 - математика або історія за вибором. До участі у ЗНО не можуть бути включені випускники шкіл з інших районів міста чи області. Процедура проходження зовнішнього оцінювання для випускників – безкоштовна.

Участь у зовнішньому оцінюванні – додатковий шанс для випускників, який надасть можливість їм використати результати ЗНО за власним бажанням для зарахування балу державної підсумкової атестації з відповідного навчального предмета у школі та зарахування вступного балу випробування до вищого навчального закладу. Перескладання державної підсумкової атестації для учасників ЗНО не вважається перешкодою для нагородження золотою та срібними медалями, якщо результати зовнішнього незалежного оцінювання не влаштовують претендента на медаль. За випускниками залишається право складати державну підсумкову атестацію.

Проходитиме ЗНО у визначені терміни у пунктах тестування. Пункти тестування створені у школах: м. Запоріжжя (№№ 34, 63, 65, 101); м. Мелітополь (№№ 1, 7, 15, 16, 24); м. Вільнянськ (№ 3). Загальна кількість класних кімнат – 199. Віднесення випускника до певного пункту тестування здійснюватиметься Сімферопольським регіональним центром оцінювання якості освіти за реєстраційною довідкою. Головний принцип – учні не будуть проходити ЗНО у школах, в яких вони навчаються.

Читайте також

В Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі