Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулося чергове засідання Координаційної ради громадських об’єднань національних меншин при голові Запорізької облдержадміністрації

27 листопада 2015 - 14:28

26 листопада 2015 року пройшло чергове засідання Координаційної ради громадських об’єднань національних меншин при голові Запорізької облдержадміністрації. Національно-культурні товариства розглянули хід виконання Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області на 2013-2017 рр. На реалізацію заходів Програми у 2015 році було виділено 150 тис. грн.

Серед заходів, проведених в рамках Програми були Форум інтеркультурних міст України, фестиваль татарської культури «Сабантуй», презентація «Національного подвір’я» в межах VІ Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці», XІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Державна етнонаціональна політика: правовий та культурологічний аспекти в умовах Півдня України» та багато інших.

Керівники національних меншин області підтримали пропозицію директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ЗОДА Владислава Мороко провести збори товариств протягом грудня, на яких розглянути підсумки роботи у 2015 році та обговорити пропозиції на 2016 рік.

Було вирішено підготувати зміни до Програми підтримки розвитку культур національних меншин у Запорізькій області у 2016 році, запровадити в умовах інформаційної війни та військової агресії Російської Федерації ряд актуальних заходів, спрямованих на згуртування національних меншин навколо ідеї української державності.

Читайте також