Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області:

26 грудня 2006 - 17:28

Пенсійний фонд України виконував і виконує свої основні функції, забезпечує своєчасні виплати пенсій та грошових допомог. Станом на 27 грудня 2006 року до бюджету Пенсійного фонду з усіх джерел фінансування на пенсійні виплати надійшло 3119,7 млн. грн. Власні надходження становили 2499,9млн. грн. або 111,1 % від планових призначень. Усі підвідомчі управління виконали встановлені завдання з наповнення бюджету Фонду.

Власні доходи зросли, порівняно з відповідним періодом минулого року, їх отримано на 534,2 млн. грн. більше.

Забезпечено без дефіциту потреби на виплату пенсій та грошової допомоги власними коштами, незважаючи на те, що вона склала 82,7% проти 73,1 % у відповідному періоді минулого року. Порівняно з 2005 роком кількість пенсіонерів по області зменшилась, якщо в минулому році було нараховано і виплачено пенсій 540684 тисячам чоловік, то в цьому році станом на 1 грудня – 535140. При цьому потреби Фонда на виплату пенсій зросли. В першу чергу це пов'язано з поступовим підвищенням пенсійних виплат. Щомісячна потреба в коштах зросла з початку року на 39,0 млн. грн. В грудні 2006 року склала 267,0 млн. грн. Всього у 2006 році на виплату пенсій профінансовано 3026,7 млн.грн.

Відповідно прийнятому Закону України „Про державний бюджет на 2007 рік”, протягом року передбачається тричі підвищити мінімальний розмір пенсій та надбавок за понаднормативний стаж роботи і особливі заслуги перед Україною у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб:

с 1 січня – виходячи з 380 гривен,
с 1 квітня – 387 гривен,
с 1 жовтня – 395 гривен.

Крім того, будуть перераховані підвищення та надбавки до пенсій інвалідам війни, виходячи з нового прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Розміри підвищень відповідно Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам війни будуть нараховані, виходячи з нового прожиткового мінімуму і складатимуть – 10% (38 гривень); нагородженим медаллю „За доблесну працю в роки ВВВ” – 15% і становитимуть 57 гривень.

Перерахунок надбавок до пенсій почесним донорам складатиме 10% від затвердженого прожиткового мінімуму на одну працездатну особу – 49,2 гривні.

Підвищаться розміри мінімальних пенсій інвалідам війни, у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Також, передбачена выплата надбавки до пенсій особам зі статусом „діти війни”. Розмір виплати становитиме 50% від розміру підвищення пенсійної виплати учасникам ВВВ, якщо пенсіонер являється інвалідом (або 5% від прожиткового мінімуму).

На виконання Закону України „Про державний бюджет України на 2006 рік” забезпечено виплату пенсій на рівні не нижче прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також виплату надбавок до пенсій за понаднормативний стаж, зроблено перерахунки 524,5 тисячам пенсіонерів. Відповідно до змін внесених до Закону України „Про статус і гарантії соціального захисту ветеранів війни”, вперше в цьому році були перераховані підвищення до пенсій, відповідно до нового прожиткового мінімуму, пенсії 33,5 тисячам ветеранам (інвалідам ВВВ, учасникам бойових дій та сім'ям загиблих), а також почесним донорам країни.

З початку року в області призначено понад 25 тисяч нових пенсій. „За особливі заслуги перед Україною” - призначено 2850 пенсія. Проведено 27 перерахунків пенсійних виплат за різними нормативно – правовими актами, зроблено 99,7 тисяч поточних перерахунків.

Середній розмір пенсійної виплати зріс з початку року на 14,6% (407,01 грн. в 2005 році) і на сьогодні становить 466, 47 гривень.

Законом передбачена виплата пенсій не пізніше 25 числа поточного місяця. Графіки виплат затверджуються спільно Пенсійним фондом і Укрпоштою. Сьогодні пільговий контингент (інваліди війни, учасники бойових дій) отримують пенсію раніше. Виплата пенсій через банки проводиться з 4 по 25 число поточного місяця. С 2 до 10 числа, пенсії отримують пільгові категорії пенсіонерів, с 11 по 19 – непрацюючі пенсіонери, а с 20 до 25 – працюючі.

25 грудня цього року пенсійні виплати всім категоріям пенсіонерів були профінансовані у повному обсязі.

 

Прес – служба головного управління
Пенсійного фонду України в Запорізькій області

Читайте також

Спільна робота Запорізької ОДА, бізнесу та волонтерів: військовим передали велику партію автівок

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт