Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Прагну об'єднати регіональну еліту і залучити її до реалізації стратегії розвитку області»

21 грудня 2006 - 12:33

На засіданні Ради при голові облдержадміністрації (список членів Ради див. у доданому файлі) губернатор Євген Червоненко підбив підсумки соціально-економічного розвитку області у поточному році, оприлюднив свою точку зору щодо розробки концепції стратегічного розвитку регіону на перспективу (див. доданий файл), а також закликав регіональну еліту об'єднати зусилля заради добробуту жителів області.

Зокрема йшлося про такі болючі проблеми регіону, як захист навколишнього середовища, погашення заборгованості із заробітної плати, впровадження енергозберігаючих технологій.

- Щодо екологічних проблем: деякі власники підприємств-забруднювачів, які, до речі, не мешкають у Запоріжжі, ще сподіваються «домовитись» з відповідними державними структурами на місці, чи в столиці, - зазначив губернатор. - Але ж як домовитись із тими запоріжцями, які одержують вироки у обласному онкологічному диспансері?

Євген Червоненко наголосив, що не відступиться від своєї позиції у справі захисту екології, але проти радикальних заходів. Першим кроком на шляху вирішення екологічних проблем регіону стане впровадження екомоніторингу. Він закликав регіональну еліту, менеджерів і власників підприємств сприяти наповненню екологічного фонду, який був нещодавно презентований.

Саме на Раду при голові облдержадміністрації губернатор спиратиметься у справі вирішення наболілих проблем регіону.

- Губернаторська рада зібрала кращих людей нашого краю. Переконаний, що персони, яких в області шанують, які мають реальну владу, врешті, гроші, не можуть залишатися осторонь суспільного життя. А повинні зробити свій дієвий внесок у справу, - підкреслив голова облдержадміністрації. – Я сподіваюсь, що на наших засіданнях ми прийматимемо спільні рішення з найгостріших питань. Це буде справді дієвий кризовий менеджмент.

У роботі засідання Ради при голові облдержадміністрації взяв участь радник Президента України Олександр Зінченко. Він дав високу оцінку результатам соціально-економічного розвитку області у 2006 році та повідомив, що Глава держави Віктор Ющенко підтримує губернатора Євгена Червоненка в його державницькій позиції. Також Олександр Зінченко, який призначений куратором нашої області від Секретаріату Президента, пообіцяв надавати всебічну підтримку у вирішенні регіональних проблем на державному рівні.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.rtf, 54Kb)
(.doc, 40Kb)

Читайте також

Як здійснюються лікарняні виплати у 2024 році

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області