Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбувся ІІІ Міжнаціональний фольклорно-етнографічний фестиваль «Гусарська бульба»

5 жовтня 2015 - 14:05

04 жовтня 2015 року за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації у с. Гусарка Куйбишевського району пройшов ІІІ Міжнаціональний фольклорно-етнографічний фестиваль «Гусарська бульба». Також в рамках святкування відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку почесному громадянину села Гусарка Москалькову П.І. та святкування 50-річчя районного краєзнавчого музею.

Село Гусарка було засновано вихідцями з білоруських земель і тому тут  зберігається неповторний національний колорит. Мешканці села і гості заходу із задоволенням слухали як білоруські народні пісні у виконанні місцевого колективу «Гусарочка», білоруського фольклорно-етнографічного колективу с. Очеретувате Токмацького району та білоруського товариства «Мінськ» (м. Запоріжжя), так і українські пісні у виконанні фольклорних колективів Куйбишевського району, які лунали під час фестивалю.

З поздоровленнями земляків зі святом виступив народний депутат 4-го скликання, колишній директор Запорізького алюмінієвого комбінату, виходець з с. Гусарка Бастрига М.Б., син колишнього голови виконкому Запорізької облради Москалькова П.І., представник Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, керівництво району та депутати Запорізької обласної ради.

Читайте також