Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбувся Форум інтеркультурних міст України «Переосмислення концепції інтеркультурного міста у контексті українського сьогодення»

31 серпня 2015 - 16:59

Відбувся Форум інтеркультурних міст України «Переосмислення концепції інтеркультурного міста у контексті українського сьогодення»

28-29 серпня у м. Мелітополі проходив Форум інтеркультурних міст України «Переосмислення концепції інтеркультурного міста у контексті українського сьогодення». Ініціаторами Форуму були виконавчий комітет Мелітопольської міської ради та Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького. У роботі Форуму також взяли участь члени координаційної ради громадських об’єднань національних меншин при голові Запорізької облдержадміністрації на чолі з директором Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владиславом Мороко. З вітальними словами до делегатів виступили:

Мінько Сергій Анатолійович – секретар Мелітопольської міської ради;

Щітка Любов Дмитрівна – начальник відділу міжнародних освітніх проектів і взаємодії з міжнародними організаціями управління міжнародного  співробітництва та європейської інтеграції Міністерства  освіти і науки України;

Ксенія Хованова-Рубікондо - експерт Ради Європи з питань культурної політики, науковий радник програми Ради Європи «Інтеркультурні міста»;

Мороко Владислав Валерійович – директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації;

Озерова Тетяна Ярославівна – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

Молодиченко Валентин Вікторович – ректор Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б.Хмельницького;

Робін Вільсон - експерт Ради Європи з інтеркультурних міст (Белфаст, Ірландія);

Зокрема Владислав Мороко наголосив на важливості розгляду питання інтеркультурності в умовах поліетнічної України, адже в умовах не до кінця сформованого громадянського суспільства саме така форма самоорганізації громади може стати тим проявом громадянської позиції, якої так не вистачає зараз. Нині від теорії варто перейти до практичних напрацювань. І саме цей Форум може стати тим місцем, де ці практичні дії будуть запропоновані.

В рамках форуму відбувся інтерактивний семінар: «Перегляд концепції інтеркультурного міста в умовах української дійсності», а також презентація досвіду розробки міської моделі міжкультурної інтеграції «План міжкультурної інтеграції м. Мелітополя на 2015-2020 рр.». Учасники з задоволенням познайомилися з мистецькою вітальнею «Мелодія інтеркультурного Мелітополя», під час якої виступили найкращі художні колективи національно-культурних товариств м. Мелітополя. 

Читайте також