Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перші здобутки Уряду, очолюваного Прем'єр-міністром України В. Януковичем: факти і цифри

10 листопада 2006 - 16:13

Фотоекспозиція «Уряд В.Ф. Януковича: 100 днів»

 

Розвиток доріг - один з пріоритетів діяльності Уряду

Уряд працює над покращенням стану доріг. Зокрема, планується повністю завершити будівництво 372 під'їздів з твердим покриттям до сіл загальною протяжністю 1,1 тис. км. та відремонтувати 5,7 тис. км. доріг у сільській місцевості

 

Уряд не допустив зернової кризи

Уряд розпочав свою роботу у відповідальний період – період збирання врожаю та масових закупівель зерна. Для забезпечення власним хлібом потреб держави було вжито заходів для регулювання питань експорту зерна.

Це – питання продовольчої безпеки. Ми маємо досвід 2004 року, коли урожай 2003 року був вивезений з України, і доводилось навесні купувати зерно в інших країнах.

Тому дії Уряду щодо стримування процесу вивезення зерна урожаю поточного року є цілком виправданими.

До того ж, формування державних продовольчих запасів для стабілізації ситуації на внутрішньому ринку ще не завершено.

 

Уряд узяв під контроль стан справ у виробничій сфері

За підсумками роботи промисловості за січень-липень цього року було виявлено різке зниження темпів виробництва низкою галузей.

Уряд узяв під контроль стан справ у виробничій сфері. Підсумки восьми місяців розглядалися на засіданні Кабінету Міністрів. За результатами дев'яти місяців темпи приросту промислового виробництва перевищують показники минулого року (5,5 % проти 3,1 % за аналогічний період 2005 року). Це підтверджують й обсяги вантажоперевезень (на 5,2% більше, ніж торік).

 

Нормалізовано відносини з Російською Федерацією

3 метою підтримки і просування інтересів вітчизняного виробництва в рамках досягнутих двосторонніх домовленостей в ході роботи Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії:

  • забезпечено умови щодо розблокування експорту м'ясо-молочної продукції українських товаровиробників до Росії (за умов дотримання ними вимог до якості продукції);
  • визначені перспективи співробітництва у цукровій галузі та розвитку ринків цукру обох країн;
  • визначені напрями співробітництва у авіаційній, космічній, інших галузях економіки.

Крім того, вирішено питання щодо експорту надлишкової електроенергії до Росії — це вкрай важливо для забезпечення сталої роботи вітчизняної електроенергетики.

 

Вдосконалюється цінова та тарифна політика

Важливим напрямом роботи Уряду є вдосконалення цінової та тарифної політики.

Визначена методологія формування диференційованих цін на природний газ за категоріями споживачів (залежно від технічних умов його використання), що певною мірою враховує рівень добробуту населення за соціальними групами.

Урядом, на основі аналізу ступеню впливу зниження цін на нафтопродукти, підготовлено рекомендації для ряду галузей та органів місцевого самоврядування щодо формування цін (тарифів) на продукцію, товари та послуги з урахуванням зниження витрат на паливно-мастильні матеріали.

 

Шахтарям погашені борги з виплати зарплат

Завдяки збалансованій роботі підприємств паливно-енергетичного комплексу вдалося погасити заборгованість з виплати заробітної плати шахтарів.

Крім того, в цілому підвищено рівень розрахунків за спожиті енергоносії. Поточне споживання оплачується на рівні майже 100 відсотків, завершується робота з реструктуризації та максимально можливого погашення боргів минулих років.

 

Знизились ціни на нафтопродукти

Уряду вдалось врегулювати питання щодо введення мораторію на підвищення цін на світлі нафтопродукти. Це було необхідно, оскільки пік сплеску цін на бензини та дизпаливо припав на період масового збирання врожаю. На той час виникла загроза значних втрат зерна, цукрових буряків, іншої сільськогосподарської продукції.

Меморандум, підписаний між Урядом і провідними нафтотрейдерами та власниками НПЗ виконується обома Сторонами.

Ціни на нафтопродукти знизились. Для сільського господарства, транспорту, інших галузей, витрати на виробництво яких містять суттєву частку витрат пального, а також для населення, що використовує паливно-мастильні матеріали для потреб власних автомобілів, таке зниження цін є відчутним.

 

Досягнуто домовленостей стосовно прийнятної ціни на імпортований газ

Завдяки наполегливим діям Уряду, успішно завершено переговори з російською стороною щодо гарантованого постачання в Україну природного газу до 2009 року.

Досягнуто домовленостей стосовно ціни імпортованого газу до кінця поточного року по 95 доларів США за тисячу кубометрів та на 2007 рік для на рівні 130 доларів за 1000 кубічних метрів, яка є однією з найнижчих серед країн Східної Європи та СНД.

 

Забезпечено готовність до зими

Урядом в короткий термін забезпечено готовність підприємств паливно-енергетичного комплексу, галузей промисловості, транспортно-дорожнього комплексу до роботи в умовах осінньо-зимового максимуму навантажень.

Оскільки був втрачений час у травні-липні цього року, протягом серпня-жовтня у прискореному режимі здійснювались ремонтні роботи, створювалися необхідні запаси палива та інших ресурсів. Сьогодні роботу галузей вже збалансовано.

 

Детальна інформація на офіційному сайті Кабінету Міністрів України >>

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області