Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

М. Фролов: «Обласну виконавчу владу сьогодні цікавить відповідь лише на одне запитання, коли буде погашена заборгованість?»

10 листопада 2006 - 14:52

Уряд України вимагає ліквідувати борги із заробітної плати до першого грудня поточного року.

На засіданні комісії розглянуто стан справ в житлово-комунальній сфері області. Борги тут нині становлять майже три мільйони гривень. Аналіз роботи підприємств-боржників за 9 місяців показав, що майже всі вони отримали за надані послуги достатньо коштів для вирішення питання. Але, перш за все, підприємства розрахувались за енергоносії, сплатили податки, а вже потім виплатили заробітну плату. Зважаючи на те, що тарифи на більшості територій економічно не обґрунтовані, органи місцевого самоврядування не поспішали відшкодовувати різницю в тарифах, і саме тому виникала заборгованість.

Нині на комісії разом з керівниками підприємств – боржників звітували і перші керівники районів чи їх заступники. Заслуховувалась інформація представників місцевої влади Мелітополя, Василівського, Пологівського та інших районів.

Як зазначив Микола Фролов, для всіх завдання номер один – до першого грудня якомога більше погасити обсяги боргу в галузі ЖКГ області.

Разом з тим, головне фінансове управління облдержадміністрації отримало доручення узагальнити пропозиції райдержадміністрацій та надати обласній комісії інформацію щодо можливості надання фінансової допомоги з обласного бюджету для вирішення цієї проблеми.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

В Запоріжжі привітали 76 золотих медалістів

Впродовж доби окупанти 272 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області