Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про заходи до Дня Незалежності

21 серпня 2015 - 14:23

Закладами культури і мистецтва розпочато виконання плану заходів, присвячених 24-й річниці незалежності України.

20 серпня в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочистості та тематичний концерт  «З любов’ю до України» за участю провідних митців театру. Безкоштовний тематичний концерт також буде проведено  в театрі в День Державного прапору України     23 серпня о 15.00.

В ніч з 20 на 21 серпня 19  запорізьких вишивальниць під керівництвом заслуженого майстра народної творчості України Рози Кутасевич в обласному центрі культури і мистецтва вишили обітній рушник в рамках мистецької акції «Обітній рушник Запорізького краю – оберіг України». Вишивали жінки  рушник не промовляючи ні слова, подумки з молитвами та побажанням миру, злагоди та процвітання нашій Україні. Вранці 21 серпня  рушник був освячений та покладений на ікону Покрови Пресвятої Богородиці в кафедральному соборі Святої Тройці УПЦ.

Вранці 21 серпня артисти обласної філармонії виїхали до м. Києва, де 22 серпня о 19.30 в рамках заходів до Дня незалежності України на Співочому  полі  Печерського ландшафтного парку презентують киянам та гостя міста ландшафтне дійство – оперу С. Гулака – Артемовського  «Запорожець за Дунаєм».

21 серпня 2015 р. напередодні Дня незалежності України в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «АТО: війна за незалежність», присвячена військовим діям у східних областях України.

Відкрив виставку голова облдержадміністрації Григорій Самардак, який зазначив, що в умовах збройного протистояння на сході України особливо важливим постає питання щодо підтримки наших бійців, які виконують свій військовий обов’язок на сході України, а також належного вшанування пам’яті воїнів, які віддали життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Основу виставки складають особисті речі бійців 55-ї окремої артилерійської бригади, 37-го окремого мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади. 79-ї аеромобільної бригади, 25-ї гвардійської бригади транспортної авіації, в/ч Національної гвардії АЗОЗЗ тощо.

Крім того, на виставці представлені фрагменти зброї та воїнської амуніції: частини корпусів снарядів «Ураган» та «Град», касета «Василька», фрагменти гаубиці 2Л65 «Мста», протиракетні комплекси залпового вогню, протитанкові гранати, велика кількість різнокаліберних гільз, кулі та багато іншого.

Після відкриття виставки відбулась презентація поетичної збірки запорізького автора Олександра Медка «Хора».

 Заходи до Дня незалежності України тривають. Після підняття Державного Прапора України, яке відбудеться 23 серпня о 9.00 на пл. Героїв перед будівлею облдержадміністрації пройде автопробіг національно-культурних товариств області від пл. Героїв на о. Хортиця, де   на найвищому флагштоці Національного заповідника «Хортиця» буде піднято Державний Прапор України.

24 серпня о 19.00 на Алеї Трудової Слави відбудеться концерт козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії.

В усіх закладах культури області відбудуться культурно-мистецькі заходи, присвячені 24-річниці незалежності України.

Читайте також