Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відкрилася виставка батику «ART-життя»

4 червня 2015 - 12:39

Відкрилася виставка батику «ART-життя»

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей у Запорізькому обласному художньому музеї  28.05.2015 відкрилася виставка батику «ART-життя».

На виставці представлено 65 робіт вихованців художньої студії «Червона птаха» та її керівника Анни Поплавки. Картини виконані у техніці холодного, гарячого батику та розпису по тканині. Наймолодшому учаснику виставки 3 роки, найстаршому — 15.

Батик — надзвичайно ефектна, граціозна, витончена техніка, наповнена енергією сонця. Вона приваблює юних художників своїми несподіваними спалахами ефектів. Техніка батика налічує не одну сотню років, протягом яких вона ускладнювалась і вдосконалювалась. Вважають, що азіатські народи, які в різний час переселялися на індонезійські острови, привезли з собою секрети художнього розпису. Свого найвищого розквіту ця техніка досягла саме на       о. Ява. Батик у перекладі з яванського – «малювання гарячим воском».

У 2009 році Анна Поплавка, голова молодіжного об’єднання Запорізької організації Національної спілки художників України, створює дитячу художню студію «Червона птаха», де займаються діти від 3 до 15 років. Основні напрямки роботи студії – живопис, рисунок, композиція, кераміка, пісочна анімація, батик. Разом з «Червоною птахою» було проведено виставки – «Повні жмені сонць» (2010 рік),  «Червона птаха» (2011 рік), «Мої янголи» (2013 рік). Зараз стартує четверта виставка.

Кожна з робіт, представлених на виставці, багатогранна, вишукана, підкорює майстерністю, індивідуальністю, теплотою і щирістю юних сердець. Усі учасники виставки отримали дипломи дитячої художньої студії «Червона птаха».

Запорізький обласний художній музей запрошує усіх бажаючих у чарівний і неповторний світ батику.

Читайте також