Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Найкращого читача Запорізької області обрано!

22 травня 2015 - 14:43

21 травня в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України – 2015". Кілька років поспіль він проходить у нашій області у формі обласного марафону "Книжковий Всесвіт дитинства". До обласної бібліотеки прибули переможці міських та районних турів конкурсу, учні 6-х та 7-х класів.

Дітей привітали заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Марина Миколаївна Анісімова, заступник директора обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Людмила Григорівна Веселова, голова громадської ради бібліотеки Зоя Миколаївна Тименко.

Учасники книжкового марафону у першому турі змагання демонстрували свої знання класичної та сучасної літератури, відповідаючи на запитання письмової літературної вікторини. Вісім переможців (по четверо від кожної вікової категорії), набравши найбільшу кількість балів і таким чином, вийшовши у другий тур змагання, у формі букслему презентували свою улюблену книжку. Ті ж учасники, які не вийшли до другого туру, були запрошені до участі у суддівстві виступів своїх однолітків. Оцінювались обґрунтованість та актуальність вибраної книги, культуру мови та артистизм номінантів на перемогу. Найкращими виявились шестикласниця Оріхівської гімназії № 1 "Сузір’я" Олеся Громей та семикласниця Малотокмачанської ЗОШ Оріхівського району Катерина Остряниця. Друге та третє місця відповідно посіли: серед шестикласників – Чернов Кирило  з Вільнянська та Тарута Іван із Запоріжжя, а серед семикласників – Пльохова Ганна з с. Семенівка Мелітопольського району та Стародумова Аріна з Гуляйполя.

Переможці марафону були нагороджені дипломами Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, а також отримали в подарунок дитячі енциклопедії та цінні подарунки, а восени на них чекає ще й захоплююча подорож до Львова на Всеукраїнське свято "Книгоманія – 2015".

Не залишились без нагород і інші учасники заходу, вони також отримали дипломи та цікаві книги від ОБД "Юний читач".

У перерві між турами відома та улюблена багатьма читачами літературна героїня Мері Поппінс запросила дітей відвідати з екскурсією острів Хортиця, де на них чекав ще один сюрприз: з хортицькими краєвидами, її легендарною історією знайомив дітей чоловік, що сам став легендою, учасник АТО, запорізький кіборг В'ячеслав Зайцев.

На свято до бібліотеки завітала і головний редактор запорізької дитячої газети "Клякса" Ольга Василівна Волкова, яка розповіла про своє видання та запропонувала дітям стати його дописувачами. Цікаву розважальну програму для юних ерудитів підготували вихованці Запорізького  міського палацу дитячої та юнацької творчості.

Свято вдалося! Були задоволені і діти, і їхні батьки, які одностайно висловили думку про те, що заходи такого рівня надзвичайно потрібні в теперішній час, оскільки привертають увагу дитини до книги та бібліотеки, адже так важливо, щоб дитина змалечку полюбила процес читання і виросла освіченою, духовно багатою особистістю.

Читайте також