Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятівники завжди прийдуть на допомогу

15 серпня 2006 - 17:00

Про будні служби «01» розповів на брифінгу в прес-центрі облдержадміністрації начальник головного управління МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський.

За його словами в області налічується 53 підрозділи пожежно-рятувальної служби – 4 частини загону технічної служби, 18 самостійних державних пожежних частин, 6 підпорядкованих державних пожежних частин, 10 державних пожежних частин по охороні об'єктів, 15 професійних пожежних частин. Загалом особовий склад налічує 2,5 тис. чоловік.

Як зазначив Олексій Лепський, в нашій області бракує підрозділів місцевої пожежної охорони. Щоб виправити становище, розпорядженням голови облдержадміністрації передбачено створити 19 підрозділів місцевої пожежної охорони. 10 з них вже існують завдяки спільним зусиллям Бердянської, Куйбишевської, Запорізької райдержадміністрацій та ГУ МНС України в Запорізькій області. Проте, за словами начальника головного управління, в деяких районах це питання не вирішено – Вільнянському, Мелітопольському, Приазовському, Якимівському та інших районах.

Злагоджена профілактична та безпосередньо рятувальна робота співробітників ГУ МНС України в Запорізькій області має свої результати. За 7 місяців поточного року кількість надзвичайних ситуацій у порівнянні з аналогічним періодом 2005 року зменшилася на 25% (9 НС проти 13 НС). Кількість загиблих зменшилась з 11 до 6, а постраждалих в НС - з 27 до 8 чоловік.

Особливою турботою рятувальників є ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на 275-й артилерійській базі ракет та боєприпасів. На даний час піротехніками МНС очищено від боєприпасів 50 га території (35%), вилучено і перевезено на майданчик сортування 1 тис. 253 тон боєприпасів тощо. До кінця року заплановано здійснити поверхневу очистку близько 63 га (44,3%) території об'єкта, розпочати знищення боєприпасів малого калібру, і тих, що не підлягають транспортуванню та здійснити інженерно-вишукувальні роботи і проектні роботи для створення місць знищення зібраних боєприпасів. Всі роботи по знешкодженню боєприпасів відбуваються згідно розробленої програми, розрахованої на 3 роки, загальний обсяг фінансування 50 млн. грн.

Тричі в поточному році (27 червня, 31 липня, 4 серпня) внаслідок спекотної погоди відбувалися загорання димових зарядів. Але вмілі дії особового складу попередили повторення подій дво- та річної давності. Співробітники, що відзначилися при ліквідації загорань боєприпасів представлені до нагород.

Олексій Лепський розповів про наших земляків-героїв, які в екстремальних ситуаціях не розгубилися, а прийшли на допомогу постраждалим. Це Сергій Катриченко, володар звання «Герой-рятівник - 2004», Віталій Данікін, Анатолій Штепенко – номінанти на звання «Герой рятівник – 2005». Олександр Тарасенко, восьмирічна Катерина Жданова, Олександр Сушко та Олександр Крамарчук, старший сержант внутрішньої служби Антон Дузенко та прапорщик Сергій Гарда – наші земляки, які в 2006 році в складних ситуаціях, що загрожували життю людини, виявили геройські якості, є номінантами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». 17 вересня, можливо, саме наш земляк отримає з рук Міністра МНС України почесну нагороду – статуетку акції.

Шановні добродії, герої живуть серед нас! Повідомляйте про відомі вам випадки героїзму. Ними пишатиметься вся Україна.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги