Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Епідеміологічна ситуація в області стабільна

15 серпня 2006 - 16:11

В літній період перед санепідслужбою області стоять кілька невідкладних завдань. Головне з них - без епідемічних ускладнень завершити літній оздоровчій сезон. Зараз на узбережжях Азовського моря та Дніпра функціонує 500 оздоровчих закладів для дорослих та дітей з добовим перебуванням, у яких перебуває понад 30 тис. відпочиваючих. Останній літній місяць завжди був періодом епідемічного ризику. Тому, як зазначив А. Севальнєв, санепідслужба посилила нагляд за дотриманням режимних вимог. Щотижнево перевіряються майже 200-ті закладів. Близько 30 з них порушують вимоги санітарного законодавства. З метою посилення нагляду і надання практичної допомоги до Якимівського району направляється бригада фахівців облсанепідслужби.

Друге невідкладне завдання – своєчасна підготовка учбових закладів до нового навчального року. У вересні відкриють двері 632 загальноосвітніх школи. Підготовка іде повільно: тільки в 365 школах проведено поточний ремонт (57,8%). Дотепер не відремонтована покрівля в 29 школах, не підготовлені спортзали 55 шкіл, харчоблоки – 31 школи та інше.

Третє завдання – моніторинг стану атмосферного повітря у Запоріжжі.

На контролі епідеміологів знаходиться якість питної води і відкритих водойм в місцях відпочинку. Якість питної і морської води – в рамках мінімального ступеню епідризику. Річкова вода за якістю гірша: в межах Запоріжжя користуватись нею можна на Центральному і Правобережному пляжах.

В поточному році епідситуація по гострим кишковим інфекціям (ГКІ) в області зберігала багаторічні тенденції. Випадків групової захворюваності та спалахів інфекційних хвороб не зареєстровано. Домінуючими факторами передачі інфекції, як і в попередні роки, є м'ясні, рибні та молочні продукти, які більш, ніж в 55% випадків придбані на ринках., у т.ч. стихійних, та в 33% випадків виготовлені в домашніх умовах. В літній період року (липень-серпень) фактором передачі ГКІ є овочі та фрукти (понад 40%).

Захворюваність на кір протягом останнього місяця стабілізувалась, в серпні зареєстрований 1 випадок. Із групи інших крапельних інфекцій відмічається зниження захворюваності майже по всіх інфекціях.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги