Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення керівників Запорізької обласної державної адміністрації та Державної податкової адміністрації у Запорізькій області до платників податків...

15 серпня 2006 - 12:46

Шановні платники податків!

Запорізька обласна державна адміністрація та Державна податкова адміністрація у Запорізькій області, виконуючи Конституцію України, Закон "Про Державний бюджет України на 2006 рік" та дбаючи про наповнення бюджетів усіх рівнів, звертається до всіх суб'єктів підприємницької діяльності ще раз із державницьких патріотичних засад підійти до справи сплати податків в ситуації, що сьогодні склалася в області.

Економічний аналіз дозволяє нам говорити, що в регіоні одні чесно виконують свій конституційний обов'язок "сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законом", а інші часто-густо плутають власну кишеню із державною скарбницею, знаходять всілякі лазівки, аби не платити податки у необхідних, економічно обґрунтованих розмірах.

Тільки з початку цього року, за підрахунками фахівців ДПА у Запорізької області, держава недоотримала більш ніж 250 мільйонів гривень податків від підприємств, які встановили собі низьку планку сплати податків. А 14500 підприємств сплатили лише 0,04 відсотки податків. Якщо зробити розрахунок, то ці 14500 підприємств заплатили аж по 7 гривень податків в місяць, і це при тому, що деякі з них мають обсяги продажу продукції близько 1 мільйона гривень і вище. Вдумаймося у ці цифри! Якщо навіть відкинути заподіяні збитки державному й місцевому бюджетам, то давайте відверто і чесно скажімо: ми крадемо кошти у наших батьків, дідусів і бабусь, дітей. Невже придбаний таким чином "Мерседес" вартий поневірянням людей, які копаються зранку у баках для сміття, які рахують кожну копійку на окраєць хліба? Невже "жовтий телець" збагачення геть затьмарив такі почуття, як співпереживання, бажання допомогти бідному, врешті - бути патріотом своєї країни, підтримуючи  її у нелегкі часи?..

Сьогодні податківці області, залучаючи широку громадськість, спираючись на підтримку влади, повели рішучу боротьбу з тими, хто приховує свої реальні прибутки, виплачує заробітну плату, яка не відповідає вимогам законодавства про оплату праці. В нашому арсеналі є всі можливості, щоб, наче на лакмусовому папері, побачити економіку кожного суб'єкта господарювання - чи то потужного підприємства, солідної фірми, чи приватного підприємця.

І вже перші кроки у цій роботі зроблені. Додатково тільки за тиждень надійшло більше 1,5  мільйона  гривень. Це, звичайно, краплина в морі, але що цікаво - ці надходження добровільні. Відверта розмова, переконливий економічний аналіз часто стають ефективнішими, аніж чергові перевірки чи дії податкової міліції. У такому форматі ми й будемо намагатися працювати, дійшовши до кожного.
Ми лишаємо осторонь закиди деяких засобів масової інформації, щодо тотальних методів перевірок "всіх" і "вся", своєрідних "зачисток" території. У податківців немає інших інтересів, окрім інтересів держави, бюджету її громади, зокрема, наших земляків.

Якщо хтось вважає, що сьогоднішня робота, відголос якої ми з кожним днем все голосніше і зрозуміліше відчуваємо, носитиме характер чергової кaмпанії, той помиляється. Якщо до нього не звернулися сьогодні, не постукали у двері його совісті і сумління, то це відбудеться  завтра, через тиждень. Ми приречені працювати разом, поки кожен громадянин, підприємець, керівник підприємства чи фірми не зрозуміє, що податки платити у повному обсязі - це норма, це як жити щодня, як дихати, як ставитися  до своїх дітей.

Ми звертаємося із закликом до тих, хто ще шукає всілякі манівці, аби ухилитися від сплати податків. Зупиніться, ми даємо вам шанс добровільно вийти на чесний діалог із нами, податківцями.

Ми закликаємо всіх, хто сьогодні веде підприємницьку діяльність, не грайтеся у сумнівні ігри з державою, кінець буде завжди один.
Ми віримо у громадські совість і розум запоріжців, ми гадаємо, що в нас ще живий козацький дух побратимства, готовність прийти на допомогу слабкішому, гідно послужити країні.

Виконавча влада Запорізької області та податкова служба та завжди готові до чесного, відвертого діалогу з бізнесом.


Від імені виконавчої влади Запорізької області

Микола Фролов, в. о. голови Запорізької ОДА

 

Від імені податківців Запорізької області

Іван Ковальчук, голова ДПА у Запорізькій області

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 862-го дня війни

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги