Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з онкозахворюваннями під контролем обласної виконавчої влади

6 липня 2006 - 15:30

Заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, ознайомившись з критичними публікаціями у засобах масової інформації щодо лікування онкохворих у нашій області, підтвердив, що проблема дійсно існує.

З різни х причин протя гом останніх років спостерігається збільшення рівня онкогематологічних захворювань як серед дитячого, так і серед дорослого населення області. На сьогодні під медичним наглядом у лікувальних закладах знаходиться 230 хворих із гострим лейкозом. Ця категорія хворих забезпечується лікуванням за технологіями та клінічними протоколами Міністерства охорони здоров'я в межах бюджетних можливостей.

На жаль, моральна та фізична зношеність медичного обладнання не дають можливості проводити лікування хворих в повному обсязі на рівні світових стандартів, у т.ч. із застосуванням сепараторів клітин крові, які на сьогодні діють тільки у Києві, Львові та Херсоні.

«Обласна державна адміністрація разом з обласною радою вивчає питання про виділення коштів та придбання сепаратора клітин крові та розхідних матеріалів до нього, - зазначив М. Фролов. - Для цього необхідно понад 1 млн. грн. Питання буде вирішено у ІІ півріччі поточного року».

В свою чергу це дозволить розширити можливість лікування хворих не тільки із онкогематологією, а і ускладнень акушерської патології, септичних станів та ряду інших захворювань.

Обласна державна адміністрація також буде вдячна інвесторам, які розуміючи важливість проблеми, нададуть допомогу у придбанні необхідного медичного обладнання.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

«Споживання зростає, дефіцит теж»: в Запорізькій області оновили графіки відключень

«З нас – шкільні автобуси, з вас – очне навчання», – голова Запорізької ОДА щодо організації навчання в Новомиколаївській громаді

Програма єОселя: жителі Запорізької області вже отримали 29 пільгових кредитів на 36 млн грн

«Наше спільне завдання – нарощувати кількість захисних споруд та наводити лад в наявних»: заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко

За матеріалами СБУ до 8 років позбавлення волі засуджено російського агента, який «зливав» ворогу розташування ремонтних баз військової техніки у Запоріжжі

В Запоріжжі будують «підземну школу» для тисячі учнів – голова ЗОДА Іван Федоров перевірив хід робіт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 391 удар по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 861-го дня війни

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: в Запоріжжі стартувала реєстрація учасників забігу

Ветеранам спрощено процедуру отримання пільг на комунальні послуги

Нові робочі місця для жителів Пологівської громади: грант допоміг відкрити швейне виробництво