Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулося засідання робочої групи з розробки наукової концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та увічнення пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року

1 грудня 2014 - 13:36

Відбулося засідання робочої групи з розробки наукової концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та увічнення пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року.

У заході взяли участь представники Запорізької міської ради, провідні вчені, науковці, музейні працівники: Черниш І.В.; Турченко Ф.Г., доктор історичних наук, професор; Шаповалов Г.І., доктор історичних наук, професор; Остапенко М.А., кандидат історичних наук; наукові співробітники обласного краєзнавчого музею, Національного заповідника «Хортиця», Василівського історико - архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова».

Відкриваючи засідання, директор Департаменту Владислав Мороко підкреслив: «Сьогодні відбувається активний і складний процес державного і національного відродження. Відновлення історичної пам’яті – шлях до примирення і консолідації суспільства. Значна роль відводиться в цьому музейним закладам. Тому необхідно створити таку концепцію побудови музейної експозиції, яка б максимально відтворила правдиву історію нашого суспільства. І одним із етапів цієї роботи є відновлення історичної справедливості та вшанування пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року».

На засіданні робочої групи вирішено опублікувати на сайті Запорізького обласного туристично-інформаційного центру (http://www.zotic.zp.ua/uk) для широкого обговорення Концепцію щодо створення музейних експозицій з історії України та Запорізького краю, розроблену Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм. Також члени робочої групи запропонували звернутися до виконкому Запорізької міської ради з проханням визначитися з місцем встановлення пам’ятного знаку для вшанування пам’яті загиблих внаслідок підриву Дніпрогесу у серпні 1941 року. Національний заповідник «Хортиця» планує на видовому майданчику встановити інформаційний стенд про трагічну подію серпня 1941 р. 

Читайте також