Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про дводенний семінар-практикум

17 жовтня 2014 - 14:17

15-16 жовтня 2014 року в обласній бібліотеці для дітей «Юний читач» відбувся дводенний семінар-практикум для заступників директорів централізованих бібліотечних систем по роботі з дітьми та завідуючих районними, міськими бібліотеками для дітей за темою: «Бібліотека для дітей – орієнтир в інформаційному полі сучасного юного читача».

Учасники форуму обговорювали питання професійної діяльності, ділились досвідом, досягненнями у сфері прилучення дітей до книги та бібліотеки. При визначенні пріоритетних напрямів подальшої діяльності дитячих бібліотек області, наголошувалось на удосконаленні інформаційного забезпечення користувачів, подальшому впровадженні комп’ютерних інформаційних технологій, застосуванні нових інструментів та методів роботи, адаптації інформаційно-бібліотечного обслуговування до реалій сьогодення.

Крім того працівники бібліотек області мали можливість ознайомитись з досвідом обласної бібліотеки «Юний читач» по реалізації соціальних та творчих проектів, зокрема: проекту «Віра і надія врятує», в рамках якого був проведено патріотичний флеш-моб «За мир, за єдину Україну».

На семінарі були підведені підсумки обласного конкурсу бібліотек для дітей області на кращий захід з популяризації Шевченкіани «Нас єднає Шевченкове слово», який проводився протягом 2014 року. Кращі роботи бібліотекарів були відзначені дипломами, це - дитячі бібліотеки мм. Запоріжжя, Мелітополь, Бердянського та Приазовського районів.

Головна цінність культури сьогодні - дитина, яка читає, адже відкриваючи книгу він відкриває і свій власний потенціал, а дитячі бібліотеки прагнують створювати для цього найоптимальніші умови.

Для інформації: В області існує 41 бібліотека для дітей. Так, щороку ними обслуговується  116,5 користувачів, яким видається понад 2,5 млн. примірників книг і періодичних видань.

Читайте також