Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про роботу Всеукраїнської науково-практичної конференції «Можливості та розвиток сучасного туризму: світовий та національний досвід»

16 жовтня 2014 - 13:38

Про роботу Всеукраїнської науково-практичної конференції «Можливості та розвиток сучасного туризму: світовий та національний досвід»

В Запорізькому Національному технічному університеті розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Можливості та розвиток сучасного туризму: світовий та національний досвід». Програма заходу розрахована на два дні та передбачає: пленарне засідання, робота по секціях та відвідування Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

Учасники заходу – науковці, керівники і представники структурних підрозділів облдержадміністрації та місцевого самоврядування, провідних туристичних об’єктів та організацій, громадськість, представники готельного та ресторанного бізнесу тощо.

В роботі пленарного засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко та заступник директора Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовськой.

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації В.В. Мороко, Запорізька область має потужну курортно-рекреаційну інфраструктуру, яка включає понад 600 закладів, серед яких бази відпочинку, готелі, оздоровчі заклади, сільські садиби, санаторії та профілакторії, різноманітні пансіонати, туристичні притулки тощо. Найбільша локація оздоровчих закладів зосереджена на приморських територіях. Крім того, в регіоні розташовано 332 території природно-заповідного фонду загальною площею 123,2 тис. га, з них 23 - об’єкти загальнодержавного значення та 308 - місцевого. Вагомий внесок у розвиток туристичної сфери регіону здійснює 46 туристичних операторів області та понад 200 туристичних агенцій.

Для зручності туристів при Запорізькому обласному краєзнавчому музеї з 2008 року діє обласний туристично-інформаційний центр та засновано веб-портал «Край козацької звитяги» (www.zotic.zp.ua), на базі якого створено мультимедійну базу даних, яка сьогодні містить інформацію про більш ніж 3 тисячі туристичних об'єктів Запорізького краю. У Бердянську працює електронний туристичний інформаційний центр (www.kurort-berdyansk.com).

Діяльність Департаменту спрямована на створення нових туристичних потоків, у зв’язку з цим, першочерговими цілями є підвищення якості регіонального туристично-рекреаційного продукту, стабілізація діяльності учасників туристичного ринку, поява нових видів туристичних послуг. З цією метою Департаментом проведена певна робота - проведено туристичний Форум області (25.04.2014); 11 нарад та засідань з актуальних питань подальшого розвитку туристично-курортної сфери регіону; виїзне розширене засідання колегії облдержадміністрації, за результатами якого прийнято розпорядження голови облдержадміністрації про спрощення процедури відкриття оздоровчих закладів та організацію літньої оздоровчої кампанії 2014 року; спільно із Запорізькою обласною туристичною асоціацією, суб'єктами туристичної діяльності підготовлені та передані на розгляд профільного комітету Верховної Ради України антикризові пропозиції для подальшої активізації туристичної галузі регіону; до народних депутатів України, Міністерства інфраструктури України та Державне агентство України з туризму та курортів направлені клопотання сприяти розгляду Верховною Радою України проекту Закону України «Про сільський та сільський зелений туризм».

Друга частина конференції присвячена роботі в секціях: «Пріоритетні напрямки розвитку туристського бізнесу в Україні та за її межами»; «Тенденції розвитку готельного та ресторанного бізнесу в сучасних умовах»; «Фінансово-економічні аспекти розвитку сучасного туризму».

Фінальним заходом та приємним подарунком для всіх учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Можливості та розвиток сучасного туризму: світовий та національний досвід» стане відвідування Історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

Читайте також