Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулося відкриття виставки «Василівський замок. Історія палацового комплексу»

23 вересня 2014 - 14:04

Відбулося відкриття виставки «Василівський замок. Історія палацового комплексу»

19 вересня 2014 року у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Василівський замок. Історія палацового комплексу».

У заході взяли участь представники Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, краєзнавці, члени ветеранської організації Жовтневого району, громадськість, ЗМІ.

На виставці представлені матеріали з Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова»: фотографії палацового комплексу 20 – 30-х років ХХ ст., макет території, фрагменти облицювання фасаду палацу, копії документів. Доповнюють експозицію виставки і експонати із колекції Запорізького обласного краєзнавчого музею.

Відвідувачі мають можливість познайомитися з історією не лише маєтку, а також з історією всього Василівського краю, яка у кінці XIX – початку XX ст.ст. була невід`ємно пов`язана з родиною Попових. Палацо-парковий маєток генерала В. Попова побудовано у 1884 році місцевими майстрами-будівельниками і кріпаками з Полтавщини та Чернігівщини. Проект виконано фінським (шведським) архітектором Стюнклем. Існують відомості, що автором проекту палацового комплексу і багатьох його елементів є всесвітньо відомий російський архітектор Микола Бенуа. Поєднання генія архітектури і майстерності виконавця створило справжнє диво містобудування, аналогів високоякісного мурування стін з цегли, за свідченням фахівців, немає ні в Україні, ні взагалі у Європі.

Виставка працюватиме до 3 жовтня 2014 року.

Читайте також