Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Цього року першим уроком у загальноосвітніх школах став урок мужності за темою «Україна – єдина країна»

12 вересня 2014 - 12:55

Цього року першим уроком у загальноосвітніх школах став урок мужності за темою «Україна – єдина країна»

Традиційно вересень починається святом знань, просвіти, науки. Цього року першим уроком у загальноосвітніх школах став урок мужності за темою «Україна – єдина країна». До зазначеної програми долучилися і музеї області.

Нагадаємо, що у травні поточного року для більш широкого залучення дітей і молоді до вивчення героїчної історії нашого краю навчальним закладам було запропоновано графік безкоштовного та пільгового відвідування музеїв.

До Дня знань Бердянський краєзнавчий музей щороку готує нову екскурсійну програму. Цього року до музею і його філій запросили студентів медичного коледжу міста. Для першокурсників була проведена тематична екскурсія «Бердянськ – це Україна». Лейтмотивом заходу стала ідея єдності, толерантності, взаємоповаги усього багатонаціонального населення регіону. 

У Мелітопольському міському краєзнавчому музеї для дітей із сімей переселенців з Луганської та Донецької областей організована була подорож у археологічну казку. Перед екскурсією діти отримали ранці і шкільне приладдя, закуплені на кошти, зібрані на благодійному ярмарку.

- Низку заходів проведено у Гуляйпільському районному краєзнавчому музеї. Були оформлені виставки «Гуляйполе – українське місто» (про суспільно-політичне життя міста у контексті сучасних подій), «Вишита пісня моєї душі» (виставка робіт вишивальниці Дарини Ємець); спільно  з Міжнародним Союзом Козаків «Запорізька Січ» проведено круглий стіл за темою «Охорона прикордонних територій». 

Ідея об’єднання українців через призму історичних фактів боротьби українського народу за свою незалежність, згуртованість регіонів, виховання підростаючого покоління у дусі відданості Вітчизні, звучала у нових патріотичних творах Любові Геньби та молодих воїнів-поетів на музейному уроці мужності «Україна єдина».

Усі музеї області відкриті для відвідувачів і готові запропонувати різні форми співпраці, як для загальноосвітніх шкіл,  так і  для вищих навчальних закладів.

Читайте також