Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

23 серпня 1939 року був підписаний пакт Ріббентропа-Молотова

9 вересня 2014 - 15:08

23 серпня 1939 року був підписаний пакт Ріббентропа-Молотова

23 серпня 1939 року був підписаний пакт Ріббентропа-Молотова, який визначив майбутнє народів Європи і став жахливим прикладом діяльності таємної військової дипломатії та співпраці найжорстокіших диктаторів в історії людства.

З нагоди 75-ї річниці цієї події в закладах культури області були проведені заходи, які висвітлюють зазначену подію та роз’яснюють негативні наслідки підписання пакту.

Бібліотечні  заклади оформили книжкові виставки, тематичні полиці, інформаційні стенди, викладки літератури, історичні куточки „Цей день в історії: 23 серпня 1939 року”, „Пакт Ріббентропа-Молотова у питаннях та відповідях”, „Сторінки історії”, „Пакт Ріббентропа-Молотова в переддень ІІ світової війни”, „Погляд через роки”, „Забуті уроки історії”,   „Білі плями історії”, „Фальсифікатори історії”, „Пакт Ріббентропа-Молотова – і таємний протокол – злочини без строку давності”. Проведено історичні та тематичні екскурси, „круглі столи”, лекції для різних категорій населення.

В музейних закладах області проведено тематичні екскурсії, уроки, організовано тематичні виставки фото-, архівних документів „Історія не повинна повторитися”, „Заручники Третього рейху”, „Підступна загроза угоди”, „Найжорстокіші диктатори  в історії людства” тощо.

Читайте також