Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У Василівському історико-архітектурному музеї-заповіднику відбувся “круглий стіл” «Сакральне Запоріжжя» за темою: «Сакральний туризм Запоріжжя – організація та перспективи розвитку»

19 серпня 2014 - 15:06

За підсумками проведеного торік у стінах Василівського замку круглого столу «Сакральне Запоріжжя» можна з упевненістю сказати, що стараннями істориків, краєзнавців, ініціативних груп і небайдужих людей накопичилося достатньо матеріалів про сакральну історію Запорізького краю. Основними об'єктами Запорізької області, які сміливо можна віднести до сакральних є острів Хортиця, пам’ятка археології“Кам'яна Могила”, замковий комплекс у м. Василівка «Садиба Попова», залишки колись знаменитого Великого Лугу.

Об'єднання зусилль дослідників сакральної історії Запорізького краю, туристичних фірм, екскурсоводів, зацікавлених осіб з метою розвитку і популяризації сакрального туризму в Запоріжжі і є основним завданням круглого столу «Сакральне Запоріжжя».

У заході, який відбувся 15 серпня 2014 року, взяли участь науковці, краєзнавці, працівники заповідників, музеїв, представники туристичних операторів і громадськості Києва, Харкова, Запоріжжя, Василівки тощо.

Для учасників та гостей “круглого столу” було проведено костюмовану екскурсію по музею і підвальним приміщенням замку Попова.

Вчений секретар Національного заповідника «Хортиця» Татарінцев С.І. відзначив, що легендарний острів Хортиця є не лише місцем значущих історичних подій а й важливим сакральним центром України.

Генеральний директор ТОВ «СпецАвтоматика» Іванько Ю.В. і президент Харківського обласного благодійного фонду сприяння історико-культурним дослідженням "Діти підземелля" Ковальов А. Р. розповіли про методи досліджень підземних пустот, таємничих лабіринтах, що зустрічаються на Україні. Вони також висловили свою думку про те, що легенди про місцеві підземні споруди, швидше за все, не безпідставні, і на території Василівського історико-архітектурного музею-заповідника необхідно проводити серйозні дослідницькі роботи.

За результатами засідання “круглого столу” була прийнята підсумкова резолюція. В резолюції наголошується на необхідності вивчення і популяризації Запорізького регіону, як одного з сакральних центрів України, розвитку сакрального туризму Запоріжжя як нового перспективного напряму, що забезпечує збільшення інтересу, і відповідно, туристичного потоку до Запорізького краю.

Читайте також

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 447 ударів по 13 населених пунктах Запорізької області.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів засідання Уряду, присвячене Запоріжжю

Металурги Запоріжжя приймають вітання з професійним святом

«Встановіть новий застосунок банку»: МВС попереджає про нову кібершахрайську схему

Моніторинг внутрішньообласних автобусних маршрутів: виявлено порушень на 100 тисяч гривень

«Україна – це Дім» – нова онлайн-платформа для ВПО та українських шукачів притулку за кордоном

Троє поранених внаслідок російських атак по Пологівському району. Серед них двоє дітей.

Фонд державного майна України запрошує взяти участь в орендних аукціонах. Лоти – приміщення у Запоріжжі для розміщення платіжних терміналів

Держприкордонслужба: наявність військово-облікового документа під час перетинання кордону обов’язкова