Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Вірменська громада відсвяткувала одне з головних свят Вірменської Апостольської Церкви

18 серпня 2014 - 14:48

Зустріч вірменської громади Запоріжжя 17 серпня на території  Вірменської Апостольської Церкви була присвячена релігійному святу – Преображенню Господньому. У традиції вірменської Церкви це свято включено у Пасхальний цикл і святкується у сьому неділю після П’ятидесятниці та належить до 12 нійбільших празників. Свято випадає на ту пору року, коли достигають «плоди землі». І від давніх часів того дня люди на подяку Спасові просять у нього благословення плодів своєї праці. У Вірменії вважають, що вино з освяченого винограду на свято Спасу необхідно зберігати, як символ достатку, буяння, багатства до слідуючого врожаю.

Настоятель Вірменської Апостольської Церкви отець Вірап провів урочисту літургію, наприкінці якої освятив  виноград, яблука, інші «плоди землі», що символізувало розквіт і плодючість усього створеного у безкінечному царстві життя.

Після літургії всі учасники свята, майже 150 чоловік, на чолі з керівником вірменського національно-культурного товариства Павловим Михайлом Івановичем, спілкувались, пригощались освяченими фруктами та солодощами національної вірменської кухні.

Проведення релігійних, культурно-мистецьких заходів, благодійних акцій, діяльність вірменської недільної школи – це  системна робота дружньої вірменської громади. До речі, у липні цього року, надано матеріальну допомог на суму 30,0 тисяч гривень солдатам  української армії в зоні АТО. А  до  22 серпня  більше 50 учасників -  вірмен благодійної акції «Допоможемо пораненим бійцям» стануть донорами крові.

Такі вчинки представників національних меншин  свідчать про те, що Запорізький край – край міжнаціональної злагоди, і громадяни всіх національностей, що проживають на Запорізькій землі, об’єднались заради миру в Україні.

Читайте також