Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Єднаймося люди, родина, Хай наша свята Україна цвіте, мов калина…

15 липня 2014 - 09:05

Єднаймося люди, родина, Хай наша свята Україна  цвіте,  мов калина…

Таким лейтмотивом була проникнута ідея фестивалю «Пісня моєї родини», ініціатором проведення якого стала Запорізька єпархія Української Православної Церкви Московського Патріархату за сприяння Департаменту. Після проведення відбіркового туру на територіях області, найкращі пісенні сім’ї, що представляли світські  колективи і благочиння, виступили на заключному конкурсі,  який  відбувся 13 липня  на сценічному майданчику центрального Парку культури і відпочинку «Дубовий гай». У концерті взяли участь 12 колективів із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара,  Новомиколаївського, Оріхівського, Вільнянського, Михайлівського, Запорізького, К-Дніпровського районів.

Перед початком концерту Архієпіскопом Запорізьким та Мелітопольським Владикою Лукою було проголошено про посвяту заключного концерту фестивалю  пам’яті Блаженнійшого Володимира Предстоятеля Української Православної Церкви, який любив українські пісні,  і був наділений талантом  писати вірші і мелодії до них. Зворушливо і емоційно на початку творчої програми прозвучала пісня Блаженнійшого Володимира «Ромашка белая» у виконанні  чоловічого хору духовенства Запорізької єпархії.

У репертуарі виступаючих творчих сімей звучали українські народні пісні, пісні  про любов до України, пісні що прославляють матір, родинні цінності, мир, єдність і дружбу між людьми.

Гран-прі фестивалю отримала  родина протоієрея Олега Панчака. благочинного  Михайлівського району, три найкращих співочих  родини -  клірика Архієрейського Покровського Собору отця В’ячеслава (Власенко), сімейне вокальне тріо з м. Енергодара, брати Бабанови із Запоріжжя  нагороджено дипломами та грошовими преміями, а всі учасники фестивалю отримали грамоти за участь і солодкі призи.

Проведення сімейного пісенного фестивалю «Пісня моєї родини»  у такий непростий для Запорізького краю та всієї України час стало проявом єдності, згуртованості, патріотизму та підтримки один одного.

Читайте також