Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулося засідання робочої групи з актуальних питань подальшого розвитку туристичної та курортно-рекреаційної сфери

11 липня 2014 - 14:49

У Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з актуальних питань подальшого розвитку туристичної та курортно-рекреаційної сфери регіону за участю народного депутата України, секретаря Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Ігоря Янківа, членів ГО «Запорізька обласна туристична асоціація», суб’єктів туристичної діяльності.

Першим питанням порядку денного було повернення ліцензії на здійснення турагентської діяльності, необхідність отримання якої відмінено у 2010 році. На думку туристичної громадськості регіону відсутність вищезазначеної ліцензії вкрай негативно впливає на діяльність у сфері туризму. Департамент неодноразово звертався до центральних органів виконавчої влади з вищезазначеного питання, але на даний час ситуація не змінилася.

Друга частина засідання була присвячена сільському зеленому туризму, який є одним із пріоритетних видів туризму на території Запорізької області. У регіоні налічується 30 зелених садиб, які надають послуги з розміщення, харчування, участі у традиційних сільських заняттях тощо. На сьогодні Закон України щодо сільського зеленого туризму існує тільки у вигляді законопроекту. Через правову невизначеність страждають господарі сільських зелених садиб, що стикаються з низкою проблем у процесі відкриття та функціонування такої садиби та не можуть спокійно і повноцінно працювати.

У зв’язку з цим Департамент підготував звернення до народного депутата з пропозиціями щодо змін до проекту Закону України «Про сільський та сільський зелений туризм» від 22.10.2003, опрацьовані зі структурними підрозділами облдержадміністрації.

За результатами засідання прийнято рішення ініціювати зустріч з представниками Державного агентства України з туризму та курортів, на якій обговорити антикризові пропозиції для подальшої активізації туристичної галузі Запорізької області.

Читайте також