Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Про наукову концепцію щодо створення музейних експозицій з історії України та краю

3 червня 2014 - 15:06

У Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації під головуванням директора Мороко В.В. відбулось засідання робочої групи з розробки наукової концепції щодо створення музейних експозицій з історії України та краю.

У заході взяли участь науковці, музейні працівники обласного краєзнавчого музею, Національного заповідника «Хортиця», Василівського історико - архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова».

- Більшість експозицій районних музеїв краєзнавчого профілю потребують значного оновлення, а то і реекспозиції відповідно до вимог сьогодення. Наше завдання надати їм таку допомогу, - наголосив директор Департаменту Владислав Мороко, розпочинаючи засідання.

На засіданні робочої групи вирішено проводити роботу в двох напрямах:

розробити наукову концепцію щодо побудови музейних експозицій, видати методичні рекомендації та у якості пілотного проекту в одній з будівель Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» за підтримки Національного заповідника «Хортиця» побудувати експозицію з історії Василівщини.

Читайте також