Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Започатковано курс тематичних лекцій-зустрічей з громадянами, мобілізованими на особливий період до лав збройних сил України

23 травня 2014 - 10:00

З метою забезпечення культурно-виховної та просвітницької роботи, підвищення рівня відкритості і прозорості Збройних сил України для суспільства, по всій Україні проходять заходи серед військовозобов’язаних, які були мобілізовані в квітні – травні 2014 року до лав Збройних сил України.

За ініціативи директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації Мороко В.В. Департаментом спільно з Запорізьким обласним військовим комісаріатом, Запорізьким Національним університетом започатковано курс тематичних лекцій-зустрічей з громадянами, мобілізованими на особливий період до лав збройних сил України. На цих зустрічах лекції будуть читати науковці, викладачі запорізьких вищих учбових закладів.

22 травня 2014 року в Запорізькому обласному військовому комісаріаті, відбулася перша зустріч, в якій взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації, кандидат історичних наук Мороко В.В., кандидат історичних наук, доцент кафедри новітньої історії України Запорізького Національного університету Гвоздик В.С., кандидат історичних наук, старший викладач кафедри новітньої історії України Запорізького Національного університету Штейнле О.Ф.

На початку зустрічі заступник військового комісара з виховної роботи Логвинов М.О. зачитав Звернення начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Куцина до українського народу, жителів Донецької та Луганської областей та особового складу Збройних Сил України.

Перед зібравшимися з короткими нарисами з історії України виступили Мороко В.В. та Гвоздик В.С., в яких мова йшла про неоднозначні взаємовідносини українського та російського народів в історичній ретроспективі. Наголошувалось на важливості тієї справи, якою зайняті вояки української армії. Розбивалися ідеологічні штампи російської імперської пропаганди.

Завершуючи зустріч, заступник військового комісара Логвинов М.О. ще раз наголосив, що сьогодні Збройні Сили підтверджують вірність Військовій присязі, конституційному обов’язку і є надійним гарантом миру та стабільності в державі.

Проведення тематичних зустрічей з мобілізованими громадянами буде подовжено.

Читайте також