Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулась презентація унікальної виставки християнських старожитностей

23 травня 2014 - 09:58

Відбулась презентація унікальної виставки християнських старожитностей

В історико-культурному комплексі “Запорозька Січ” Національного заповідника “Хортиця” у церкві Покрови Пресвятої Богородиці 22.05.2014 відбулась презентація унікальної виставки християнських старожитностей, присвяченої єдності України. Виставка є першим спільним проектом Національного заповідника “Хортиця” і єдиного в Україні Громадського історико-етнографічного Музею Хреста (Етноцентр “Козацький хутір “Галушківка” у Дніпропетровської області).

У заході взяли участь керуючий Запорізькою єпархією Української Православної Церкви архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, Генеральний директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко, засновник і директор Громадського історико-етнографічного Музею Хреста, науковий співробітник Інституту суспільних досліджень Віктор Векленко, співробітники заповідника, науковці, представники громадськості, ЗМІ.

В експозиції виставки представлені християнські старожитності з фондів Національного заповідника “Хортиця” та Громадського історико-етнографічного Музею Хреста, усього понад 300 виробів культової пластики з 15 областей України, виготовлених у період з VI по ХХ ст.

Запрошуємо мешканців та гостей м. Запоріжжя відвідати виставку, яка діятиме до 08.06.2014.

Читайте також