Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

"Великдень єднає Україну"

29 квітня 2014 - 15:14

З благословення Високопреосвященнішого Луки, архієпископа Запорізького і Мелітопольського, Запорізька єпархія ініціює інтеркультурний проект "Великдень єднає Україну", мета якого - показати єдність громадян України, не дивлячись на різні культурні традиції та віросповідання.

У рамках даного проекту до м. Запоріжжя прибудуть особливо шановані святині: з Північного регіону України - список ікони Божої Матері "Толгская", із Західного регіону України - список ікони Божої Матері "Почаївська", а з Південного - ікона святого Луки Кримського з часткою мощей.

Урочиста зустріч святинь духовенством єпархії та віруючими відбудеться 4 травня 2014 року о 15:00 на залізничному вокзалі "Запоріжжя - 1", після чого буде здійснений Хресний хід до Архієрейського собору на честь Покрова Пресвятої Богородиці (пр-т Леніна, 37).

По завершенню Хресної ходи на території Покровського собору о 17.00 відбудеться виступ творчих колективів Запорізької єпархії Української Православної Церкви та національно-культурних товариств області.

На концерті будуть представлені Великодні піснеспіви різних народів та етносів, що мешкають в Запорізькій області Це дійство буде видимим підтвердженням того, що славлячи Бога на різних мовах, ми є громадянами ​України, що ми - єдині!

Читайте також