Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання життєзабезпечення регіону – під контролем обласної влади

24 лютого 2014 - 16:33

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань життєзабезпечення регіонів України, яку провів в.о.Віце-прем’єр-міністра України Олександр Вілкул.

Відкриваючи нараду, урядовець повідомив, що робота систем життєзабезпечення збережена – в будинки безперебійно подається тепло, газ, електрика і вода. Рятувальники забезпечують оперативне реагування і надають допомогу людям.

- Упевнений, що стратегічні напрямки модернізації ЖКГ, які ми заклали, будуть незмінні. Це стосується підвищення якості комунальних послуг за рахунок упровадження енергозберігаючих технологій, зниження споживання енергоресурсів та забезпечення контролю над їх використанням шляхом встановлення лічильників, упровадження сучасних SMART-технологій в ЖКГ, залучення коштів міжнародних фінансових організацій на подальшу модернізацію галузі, - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, на сьогодні, за інформацією диспетчерської служби Мінрегіону, працюють усі 24685 котелень. Тривають ремонтні роботи з відновлення теплопостачання школи та житлового будинку в Києві. У всі інші житлові будинки (174399) та об'єкти соціальної сфери (39701) країни тепло подається безперебійно. Станом на 8.00 ранку 24 лютого в системах водопостачання та водовідведення, газо- та електропостачання позаштатні ситуації відсутні.

Як повідомив Петро Гончарук, наразі в області в роботі знаходяться 589 котелень, що складає 100%  їх кількості. Опалюються 5427 житлових будинків (100%), 580 шкіл (100%), 502 дитячих дошкільних заклади (100%), 64 лікарні (100%).

- На підприємствах теплоенергетики створено запас вугілля в обсязі 10,3 тис. тонн, що складає 100% від плану, а також 38 тонн рідкого палива, що також складає 100% від плану. У будинки жителів області безперебійно подається тепло, газ, електрика і вода, - повідомив Петро Гончарук.

На випадок виникнення несприятливих погодних умов підготовлено 186 одиниць спеціалізованої снігозбиральної техніки, додатково залучено 137 одиниць спецтехніки сторонніх організацій. Заготовлено 35,9 тис. тонн посипних матеріалів та протиожеледних сумішей.

За словами посадовця, підприємствами ТКЕ всі заплановані організаційно-технічні заходи з підготовки обладнання, споруд та механізмів до надійної експлуатації в осінньо-зимовий період було виконано в повному обсязі та у встановлені строки.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни