Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Мотор Січ» - підприємство, яке дозволяє з упевненістю дивитися в майбутнє – Олександр Пеклушенко

18 лютого 2014 - 11:30

«Мотор Січ» - підприємство, яке дозволяє з упевненістю дивитися в майбутнє – Олександр Пеклушенко

Протягом минулого року зростання обсягів виробництва та АТ «Мотор Січ» склало 115,9% у порівнянні з 2012 роком, зростання реалізації промислової продукції – 111,3%. Протягом 2013 року реалізовано товарної продукції на 7,76 млрд. грн.

Про це повідомив член ради директорів, начальник відділу у справах молоді АТ «Мотор-Січ» Руслан Підорич під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Виконання виробничої програми та реалізація нових проектів у 2013 році передбачала створення додаткових робочих місць. Середньосписочна чисельність працюючих на АТ «Мотор Січ» минулого року склала 26 тис. 365 осіб, і в порівнянні з 2012 роком збільшилася на 4,3%. Торік на підприємство працевлаштовано 442 молодих спеціалісти з вищою освітою, 75 випускників Запорізького авіаційного, електротехнічного та інших коледжів, а також 150 випускників профтехучилищ, - повідомив Руслан Підорич.

За його словами, минулого року інвестиції в розробку та підготовку до серійного випуску нових видів авіаційних виробів, продукції загальнотехнічного значення та товарів народного споживання склали 144,9 млн. грн. власних коштів підприємства, а з урахуванням витрат на придбання обладнання, виготовлення та доопрацювання стендів, проведення науково-дослідницьких та дослідно-конструкторських робіт – 708,6 млн.грн.

У липні минулого року в Державному науково-випробувальному центрі Збройних Сил України гвинтокрил Мі-8МСБ з двигунами виробництва «МоторСіч» встановив світовий рекорд,  піднявшись на висоту 9150 метрів, що перевищує висоту гори Еверест (8850 метрів), та ще 10 світових рекордів з  підняття на висоту та вантажопідйомності.

Минулого року підприємство повністю виконало план з реконструкції та технічного переозброєння об’єктів діючого виробництва, соціальної сфери, капітального та поточного ремонту будівель та споруд.

Відповідно до заходів Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки АТ «Мотор-Січ» є провідним підприємством в Україні з виконання інвестиційних проектів. Один з них – організація виробництва гвинтокрилів злітної маси 5-6 тонн, другий проект – організація виробництва гвинтокрилів МСБ-2. Наразі організація виробництва здійснюється за власні кошти підприємства.

На проведення оздоровчих заходів та утримання об’єктів соціальної сфери протягом минулого року було витрачено 99,7 млн. грн. В оздоровчих комплексах на березі р.Дніпро та Азовського моря було оздоровлено понад 8,5 тис. працівників підприємства та близько 500 дітей. Крім того, в дитячих оздоровчих та спортивних таборах відпочили 1732 дитини.

- Успішна робота підприємства дає можливість здійснювати платежі до бюджету та позабюджетні фонди в повному обсязі та в строки, встановлені законодавством. Минулого року підприємством перераховано в бюджети всіх рівнів 650,1 млн. грн., з них до місцевого бюджету – 610,5 млн. грн., що на 8,5% більше, ніж у 2012 році. Відрахування до Пенсійного фонду дозволяють забезпечувати пенсією понад 20 тис. пенсіонерів м.Запоріжжя, - повідомив Руслан Підорич.

На благодійні цілі минулого року спрямовано 43,6 млн. грн. Крім традиційних напрямків надання допомоги (відродження центрів національно-культурної спадщини України, допомога учбовим та медичним закладам, громадським організаціям) підприємство фінансує модернізацію трамвайно-тролейбусного парку. Так, наразі модернізовано 10 трамваїв та два тролейбуси «Запоріжелектротрансу».

Цього року зростання обсягів виробництва та реалізації продукції прогнозується на рівні 5%. Інвестиції в освоєння перспективної техніки та забезпечення виробництва прогресивним обладнанням планується на рівні 740 млн. грн. Підприємство також продовжуватиме фінансувати об’єкти соціальної галузі.

Олександр Пеклушенко високо оцінив результати роботи підприємства за 2013 рік та наголосив, що АТ «Мотор Січ» - це одне з провідних підприємств регіону та всієї України, яке дозволяє з упевненістю дивитися в майбутнє.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 440 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 887-го дня війни