Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Нічна екскурсія «Легенди у сутінках»

17 грудня 2013 - 13:30

Нічна екскурсія «Легенди у сутінках»

Напередодні новорічних та різдвяних свят Музей історії запорозького козацтва Національного заповідника «Хортиця» підготував для запоріжців та гостей міста три незвичні тематичні екскурсії у новому форматі.

Одна з них – оновлена нічна екскурсія «Легенди у сутінках», відбулась в музеї у п’ятницю, 13 грудня. Головною метою екскурсії було створення містичної атмосфери, тому знайомитись із експозиціями музею учасникам заходу запропонували ввечері.

Екскурсію побудовано з використанням театральних, наукових, літературних та технологічних елементів. Учасники заходу мали змогу безпосередньо взяти участь у тому, що відбувалось цього містичного вечора на легендарному острові: вчились добувати вогонь, намагались чинити опір чарам лісних німф та навіть взяли участь у битві з печенігами.

Друга екскурсія – «Святкова», має розширений діапазон можливостей. Учасники заходу зможуть побачити музей зсередини: потрапити за лаштунки діорам, приміряти козацьке вбрання, потримати копії зброї того часу тощо.

Спеціально для дітей молодшого та середнього шкільного віку, сімейних груп розроблено екскурсію «Новорічні свята і різдвяні традиції в Україні». Захід дозволить зануритись в атмосферу історії, культури та традицій українського народу. На екскурсантів чекає своєрідне театралізоване дійство з перевдяганням, відео та аудіоефектами. Більш того, відвідувачі повинні підготуватись: вивчити щедрівки, колядки, знати козацькі традиції святкування новорічних свят. По закінченню екскурсії на учасників заходу чекатиме смачна різдвяна кутя.

Читайте також