Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області успішно стартувало інтерактивне навчання

6 вересня 2013 - 14:35

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко відвідав Запорізький колегіум  № 98, де з нового навчального року  впроваджується Національний проект «Відкритий світ».

Головне завдання проекту полягає у запровадженні в навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій та створенні в навчальних закладах широкомасштабного доступу до мережі Інтернет. Піонерами у цій справі і стали учні сьомих класів колегіуму №98. Посадовець ознайомився зі спеціально обладнаними  класами та поспілкувався з педагогами й школярами, які охоплені інтерактивним навчанням.

У рамках проекту тут створено цифрові лабораторії з хімії, біології і фізики, учні-семикласники забезпечені 30 нетбуками та 30 планшетами, встановлено п’ять мультимедійних інтерактивних комплексів і мережева інфраструктура.

 - Цей проект серйозно міняє концепцію підготовки школярів. Використання найсучаснішого обладнання, з високим рівнем програмного забезпечення дозволяє підняти навчальний процес на якісно новий щабель. Дітям дуже цікаво так навчатися. Навіть урок праці проводиться з елементами інтерактивного навчання, не кажучи про предмети з мов, точних, природничих наук. Цей інноваційний підхід слід обов’язково поширювати. Сподіваємось, що з часом національний проект охопить і учнів інших класів, і всі навчальні заклади.  Президент України Віктор Янукович ставить завдання перед місцевою владою створити всі умови для всебічного розвитку кожної дитини. Проект «Відкритий світ» це гідний приклад реалізації нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, - поділився враженнями Андрій Запорожченко.

Наразі в області, крім Запорізького колегіуму № 98,  Національний проект «Відкритий світ» упроваджується в Бердянській гімназії №1 «Надія».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Результат роботи групи «Прозорість і підзвітність» – економія коштів внаслідок відміни закупівель

ПриватБанк продовжує підтримувати освітні та медичні заклади регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 05.09.2024

Впродовж доби окупанти 324 рази били по 7 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 924-го дня війни

Допомога із Франції: у Запоріжжі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримали нові гаджети для навчання

Безоплатна стоматологічна допомога для військових та ветеранів: пілотний проєкт

Графіки погодинних відключень: чому їх змінюють та від кого це залежить

Розвиток соцпослуг, цифровізація в соціальній сфері та робота Центрів життєстійкості: Оксана Жолнович відвідала Запоріжжя з робочою поїздкою

В українських школах вже цього року працюватимуть інспектори Служби освітньої безпеки

За матеріалами СБУ судитимуть чергового зрадника, який добровільно перейшов на бік окупантів

Кешбек за українське: стартувало бета-тестування національної програми