Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

15 серпня - День археолога!

19 серпня 2013 - 14:49

15 серпня - День археолога

15.08.2013 о 14.00 в Національному заповіднику “Хортиця” у реставраційному павільйоні суден козацької доби та часів російсько-турецької війни відбувся захід, присвячений Дню археолога.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, радник голови облдержадміністрації Валерій Козирєв, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева, Генеральний директор Національного заповідника “Хортиця” Максим Остапенко, археологи, науковці, краєзнавці, музейні, бібліотечні працівники, представники громадськості та засобів масової інформації.

Олександр Миколайович особисто привітав запорізьких археологів з професійним святом. Очільник регіону ознайомився з унікальними археологічними знахідками - бригантиною та козацьким човном, а також з останніми знахідками запорізьких археологів  – якорями 18 сторіччя, котрі в ході археологічної експедиції були підняті з дна Дніпра у липні поточного року.

Як зауважив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, Національний заповідник Хортиця є об’єктом державного значення і він потребує особливої уваги та комплексного підходу щодо подальшого розвитку. Під час останньої робочої поїздки до Запоріжжя на цьому наголошував і Президент України Віктор Янукович. Як підкреслив Олександр Пеклушенко, на виконання доручення Президента створено міжвідомчу робочу групу з підготовки Плану основних напрямів розвитку Національного заповідника «Хортиця». Питання подальшого розвитку заповідника голова облдержадміністрації обговорив 13 серпня під час зустрічі з Президентом України.

Найкращих запорізьких археологів голова облдержадміністрації відзначив грамотами та цінними дарунками, зазначивши, що розкопуючи минуле, вони працюють на майбутнє.

Головним дарунком для археологів має стати гідне фінансування їх досліджень, - переконаний Олександр Пеклушенко. З цією метою, за словами очільника регіону, буде створено спеціальний фонд, котрий зможе концентрувати кошти для розвитку археологічної справи в Запорізькій області.

Читайте також