Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Кожна зекономлена копійка буде спрямована на організацію безпеки руху»

15 липня 2013 - 15:07

Бюджетні кошти, які планувалося витратити на капітальний ремонт третього поверху облдержадміністрації, буде спрямовано на реалізацію заходів зі стабілізації ситуації на дорогах, а саме – в галузі пасажироперевезень. Про це повідомив голова ОДА Олександр Пеклушенко під час наради.

- Нашу область заводнило «сафарі на крові», постійно відбуваються трагічні ДТП зі страшними наслідками. Скільки  грошей нам не довелося б витратити, які  заходи не довелося б упроваджувати, ми маємо зупинити це, адже страждають та помирають люди. Людське життя – безцінне, тож ми маємо спрямовувати на його безпеку кожну копієчку. Треба відкладати на потім заходи, від яких не залежить життєдіяльність нашого регіону. Саме тому я вирішив, що ремонт в облдержадміністрації може почекати, він не є першочерговим, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Керівник області переконаний: щоб найбільш ефективно протидіяти аварійності на дорогах, необхідно залучати до цієї роботи самих водіїв автотранспорту. Саме тому на нараду в облдержадміністрацію було запрошено водія автобуса №92 Сергія Буланова, який протягом багатьох років займається пасажироперевезеннями.

- Спеціально на нараду я приніс графік руху автобуса №92, за яким я працюю. Його перевага в тому, що люди, які його складали, враховували час, який витрачається на затори на дорогах, на розрахунок пасажирів за проїзд,  інші фактори, які можуть вплинути на швидкість руху. Тому я не вимушений поспішати, а пасажири можуть виходити на одну-дві хвилини раніше, і спокійно сідати в автобус. Багато перевізників примушують водіїв порушувати існуючі графіки, щоб відпрацювати більше рейсів та заробити більше грошей. Водії ж, які працюють нелегально, взагалі не керуються жодними графіками та правилами, через що порушується вся система руху, - зазначив Сергій Буланов.

Як повідомив начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий, ДАІ цілком підтримує водіїв, які наполягають на розробці адекватних графіків руху транспорту. Також він нагадав, що відповідно до чинного законодавства водію пасажирського транспорту заборонено змінювати графік руху транспорту, розраховуватися з пасажирами під час руху транспорту.

- Якщо водії та їх керівництво будуть лише дотримуватися закону, проблеми на дорогах можна  оперативно усунути. Крім того, необхідно приділити особливу увагу стану здоров’я водіїв: зазвичай вони працюють понад 12 годин поспіль, що є неприпустимим, вони постійно знаходяться в перенапруженні. Цей фактор теж може спричинити аварію, - зазначив Віталій Горьковий.

За словами міського голови м.Запоріжжя Олександра Сіна, з метою стабілізації ситуації на дорогах з 11 липня в Запоріжжі проводяться рейди з перевірки перевізників. Також з 22 липня починає діяти програма щодо забезпечення маршруток GPS-навігаторами, які дозволять контролювати в режимі онлайн швидкість та місцезнаходження транспорту. До 1 січня наступного року всі маршрутки будуть оснащені такими навігаторами.

- Уже зроблено дорожню розмітку на частині пр.Леніна від вул. Гагаріна до вул. Українська: права смуга тепер призначена тільки для громадського транспорту. До кінця липня аналогічна робота буде виконана на всьому проспекті. Швидкісне обмеження на цій смузі складатиме 40 км/год. Крім того, ми розірвали договори з усіма перевізниками, чиї водії потрапили в ДТП, - повідомив Олександр Сін.

Міською владою буде створено систему навчання водіїв маршруток з контраварійного водіння та з підвищення кваліфікації. Буде проведено перевірку стану автотранспорту, окрема увага  приділятиметься кріпленню сидінь.

Олександр Пеклушенко зазначив, що вкрай важливо забезпечити самих громадян можливістю донести критичну інформацію про водіїв. З цією метою у всіх маршрутках буде інформація про водія, який знаходиться за кермом, контактна інформація перевізника, якому можна одразу подзвонити, а також графік руху транспорту, щоб пасажири могли його звірити з реальним розкладом.

- У кожній маршрутці мають бути розміщені контактні телефони громадської приймальні, куди не просто можна, а треба скаржитися на водіїв-порушників. Дуже важливо, щоб у цей процес втрутилися не лише всі відповідальні служби та органи, а й звичайні громадяни, які щодня користуються громадським транспортом, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Звертатися до громадської приймальні та повідомляти про порушення правил дорожнього руху водіями маршруток можна вже зараз за телефонами: (098)844-45-51, (066)476-04-72.

Інформація оперативно опрацьовуватиметься, а також буде передана керівникам підприємств, де працюють водії-порушники.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 890-го дня війни

Запорізька область готується до зими: міжнародна допомога для тисяч домогосподарств

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Як правильно спілкуватися з ветеранами: розроблено інтерактивний симулятор

Відновлювані джерела енергії: як отримати фінансування на реалізацію проєктів

Графіки не застосовуються: ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

«Це посильно для всіх об’єднань»: що може зробити ОСББ для покращення власної енергоефективності

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 01.08.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 889-го дня війни

ВПО та учасники бойових дій можуть безкоштовно перевезти речі в межах України

Як взяти участь у грантовій державній програмі «ГрінДІМ»