Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний бюджет за перше півріччя виконаний

16 вересня 2005 - 16:40

Звіт облдержадміністрації щодо виконання обласного бюджету за перше півріччя поточного року сьогодні затвердили на сесії депутати облради.

 

            Про виконання обласного бюджету за перше півріччя 2005 року доповів заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін. Він, зокрема, зазначив, що за звітний період до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 480, 8 млн. грн. доходів, податкових зборів (обов’язкових платежів), що становить 45% до річної суми, затвердженої місцевими радами, або 100, 5% до плану шести місяців. Надходження доходів (без спеціального фонду) у поточному році зросли (у порівнянні з відповідним періодом минулого року) на 21, 7%. До загального фонду обласного бюджету надійшло 107, 1 млн. грн. , що становить 104, 4% плану шести місяців.

 

            Серед багатьох питань, які за цей час були вирішені облдержадміністрацією, варто відзначити те, що стосується повернення фінансової допомоги від ЗАЕС. Згідно графіка, затвердженого НАЕК „Енергоатом”, заборгованість буде повертатися частинами – по 9 млн. грн. щомісяця. Наприклад, починаючи із серпня Запорізькою атомною електростанцією уже повернено 12 млн. грн. , з яких  7 млн. грн. переказані управлінню капітального будівництва ОДА на капітальні вкладення, а на один мільйон гривень були профінансовані інвестиційні субвенції місцевим бюджетам області.

 

            З метою вирішення наболілих проблем сільських територій облдержадміністрація запропонувала перерозпріділити видатки, які передбачені в облбюджеті на підтримку агропромкомплексу, і переказати цю суму ( 6 млн. грн. ) до районних бюджетів у вигляді субвенцій на проведення капітальних ремонтів закладів соціально-культурної сфери та об’єктів житлово-комунального господарства. Перелік об’єктів треба визначити вже зараз, щоб там, можливо, навіть вже в нинішньому році розпочати роботи. І таким чином вирішити деякі питання щодо підготовки до зими.

 

            Олександр Сін також окреслив й основні напрямки бюджету наступного року, який зараз формується за проектом уряду.

 

            На сесійному засіданні облради була затверджена і Програма комплексної реабілітації дітей із особливими потребами та дітей-інвалідів на 2005 – 2010 роки.

 

            Обласна влада, зазначив у своєму виступі на сесії облради голова облдержадміністрації Юрій Артеменко, й надалі буде спрямовувати свої зусилля на вирішення таких першочергових проблем, питань соціального захисту тощо. Скажімо, якщо мова про довгобуди, на яких зараз є можливість продовжити і завершити будівництво, то це будуть бюджетні заклади, а не спроможні заробляти гроші самостійно. Приміром, будівництво  стадіону у Запоріжжі – не буде фінансуватися з бюджету, як на те дехто сподівається і т. д. Далі, якщо будуть вирішуватися питання про відведення земель під прибуткові об’єкти, приміром такі як „Метро”, то не кулуарно, а відкрито і з врахуванням думки громадськості, екології обласного центру і регіону та інших важливих соціальних питань.

 

            Прес-служба облдержадміністрації  

 

(.doc, 50Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024