Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мостам – бути!

15 вересня 2005 - 14:05

 

 

            В Запоріжжі відбулося підсумкове виїзне засідання робочої групи з питання вивчення будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро  на чолі з Першим заступником Державного секретаря України Іваном Васюником.

            Члени робочої групи побували на о. Хортиця, в місцях де повинні пройти мостові переходи. В музеї запорізького козацтва зустрілися з представниками громадськості.

            На сесії Запорізької міської ради члени робочої групи  представили на розгляд депутатів „Меморандум щодо спільних дій органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємців, наукових, проектних та інших установ і організацій, громадськості, спрямованих на забезпечення збереження та дальшого розвитку Національного заповідника „Хортиця” (текст меморандуму додається). Документом передбачається „...продовжить розпочате будівництво автотранспортної магістралі з новими мостовими переходами у раніше обраному створі” (текст меморандуму). Також ним передбачено 233 млн. грн. у Державному бюджеті України на 2006 рік для будівництва мостів.

            Згідно тексту меморандуму до 1 листопада 2005 року буде остаточно вирішено питання впорядкування системи землекористування на острові шляхом видачі Національному заповіднику „Хортиця” державного акта на право постійного користування землею.

            Після виступів депутатів документ майже одностайно (54 голосами з 56 присутніх) було схвалено для підписання міським головою від імені міської ради.

            Юрій Артеменко у своєму виступі на сесії міськради зазначив, що досягнуто суспільної згоди і головне – будівництво мостів буде продовжуватися за чітко визначеними джерелами фінансування. Він також торкнувся питання об’єктів, розміщених на острові – це, зокрема, приміщення колишньої зональної комсомольської школи, яке повернуто до державної власності. Голова облдержадміністрації наголосив, що Національним заповідником „Хортиця” зараз розглядається питання розміщення будь-якого соціально значимого закладу та запропонував звертатися з пропозиціями всіх присутніх. Також Юрій Артеменко закликав міську владу вирішити питання транспортного забезпечення острова, щоб туристи та просто жителі Запоріжжя могли безперешкодно відвідувати національну святиню.

            Після сесії міської ради Іван Васюник разом з членами робочої групи провів останнє засідання в приміщенні облдержадміністрації в присутності представників засобів масової інформації. Перший заступник Державного секретаря України ще раз нагадав, що робоча група сформована і працює згідно доручення Президента України та покликана не протиставляти проблеми будівництва мостів та збереження о. Хортиці, а знайти компромісний варіант.

            Свою точку зору висловили члени робочої групи. Зокрема, Юрій Артеменко подякував фахівців робочої групи за прийняте рішення та зазначив, що його хвилює питання землекористування на о. Хортиця, яке повинно бути вирішено до 1 листопада 2005 року.

            Після висловлювань всі присутні члени робочої групи (окрім віце-президента Запорізької міської асоціації „Захистимо Хортицю”  Святослава Щербини) підписали меморандум. За словами Івана Васюника після підписання документу, будівництво мостових переходів через р. Дніпро буде негайно відновлено.

            Після засідання робочої групи Іван Васюник відповів на запитання журналістів (матеріали прес-конференції додаються).

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.doc, 62Kb)
(.doc, 34Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024