Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбулась презентація виставки «Дворяни Попови на Запорізькій землі»

20 лютого 2013 - 17:28

Відбулась презентація виставки «Дворяни Попови на Запорізькій землі»

З метою ознайомлення жителів міста та області з історією краю і окремих родів, які уславили Запоріжжя 19 лютого 2013 року у виставковій залі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького відбулась презентація виставки «Дворяни Попови на Запорізькій землі», присвячена 180-річчю від дня народження Василя Павловича Попова, генерал-майору, предводителю дворянства, засновнику Василівського замка. Це спільний проект Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова» та обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького, які започатковують серію предметно-документальних виставок під загальною назвою «Дворянські династії Запорізького краю».

В заході взяли участь заступник директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігії облдержадміністрації К.Ф. Малакова, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Ю.В. Лукашев, науковці, краєзнавці, музейні та бібліотечні працівники представники громадськості, ЗМІ.

Вітаючи учасників та гостей заходу, Катерина Малакова відзначила: “Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» – унікальна пам’ятка історії та архітектури, один з пріоритетних туристичних об’єктів Запорізького краю. З 2012 року діє затверджена обласною радою Програма з охорони, збереження та розвитку об’єктів культурної спадщини, що знаходяться у комунальному закладі “Василівський історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова” Запорізької обласної ради. Також з метою подальшої розбудови палацового комплексу Василівською районною радою затверджено Стратегію розвитку туристично-рекреаційної сфери Василівського району “Ренесанс Новоросії”, яка включає понад 40 інвестиційних проектів.”

На виставці представлені друковані джерела з фондів Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.М. Горького, експонати Василівського історико-архітектурного музею-заповідника «Садиба Попова», фотографії з колекції запорізького історика та краєзнавця, наукового співробітника музею-заповідника В.М. Стойчева, твори художників                           О. Зінов’єва, Д. Барабаша, архітектора-дизайнера Т. Єншуєвої.

Презентація виставки викликала великий резонанс серед істориків, громадськості, місцевих ЗМІ.

Виставка працюватиме з 19.02.2013 по 19.03.2013. Вхід вільний.

Читайте також