Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Актори Театру юного глядача та творчі колективи Центу молоді і студентства обживають нові оселі.

23 серпня 2005 - 11:40

         Спочатку вони завітали до нового приміщення Театру юного глядача – у колишній ПК Будівельник. Невдовзі тюгівці святкуватимуть  тут входини. Вже  26 серпня відбудеться презентація нового театрального дому, в програмі якої прес-конференція та святковий концерт за участю акторів. Тому сьогодні артисти змінили акторську атрибутику  на  знаряддя прибиральників  та з ганчірками і мітлами в руках  відмивають і відчищають нову сцену від  бруду забуття. Принципова позиція  губернатора у питанні забезпечення театру гідною сценою, а також дієва допомога нової влади  у його вирішенні надихнули акторів на нові творчі проекти.

 

 

      Під час зустрічі  з тюгівцями  Юрій Артеменко, Володимир Березовський, Олена Зайковська та Михайло Пригаро  обговорили  ряд питань щодо надання допомоги театру з питань проведення ремонтних робіт цього приміщення  та підтримки нових  вистав.

 

 

    До  святкування входин також готується і Центр молоді  і студентства, розміщений у колишньому приміщенні ТЮГу, в який завітали високі гості, щоб ознайомитись із станом справ на поточний момент. Новий  директор Центру Володимир Артем’єв розповів про плани щодо його  впорядкування . Передбачається реконструкція великої зали – обладнання її модульними пристроями для  швидкої трансформації  при необхідності  або в приміщення  для проведення дискотек, або в залу для глядачів. Також спеціально облаштовуються приміщення для  колективів Шкільної ліги КВК, реконструкції підлягає і зала для репетицій творчих колективів, тощо. На невеличкій нараді, що відбулась у стінах  Центру молоді і студентства, було прийняте рішення про поетапне виконання ремонтних робіт. Вирішено  розпочати їх ремонтом даху, потім  провести реконструкцію вестибюля і завершити косметичним ремонтом фасаду. Беручи до уваги брак коштів та великий об’єм ремонтних робіт, які треба виконати, учасники наради дійшли згоди, що  управління у справах сім’ї , молоді і спорту ОДА, якому підпорядкований Центр, профінансує  ремонтні роботи загального

 

 

 значення.  А всі  молодіжні колективи та організації, які прописались у новому приміщенні, знаходитимуть можливість відремонтувати  свої кімнати самостійно, залучаючи  спонсорську допомогу.

 

 

   Ще одним об’єктом прискіпливої уваги  високих посадовців став центр дозвілля «Запорожець», що розмістився у будинку історичного значення на розі вулиць Тургенєва та Гоголя. Юрій Артеменко та Володимир Березовський, відвідавши цей заклад, відмітили, що жодного із заходів дозвілля тут не виявлено. Натомість поруч із товариством «Просвіта», що займає невеличку територію,  будинок орендують  різноманітні комерційні  структури – туристична , стоматологічна фірми, магазин, товариство з обмеженою відповідальністю, чия діяльність  практично не пов’язана з організацією дозвілля. На робочій нараді, яка  відбулась в приміщенні «Запорожця», відмічалось також, що не  забезпечена належна охорона будинку історичного значення, за  20 років тут не проводились  реставраційні роботи. Тому  учасники наради прийняли  рішення про необхідність детального  вивчення ситуації, що склалась у цьому  центрі дозвілля. Йшлося про необхідність  реально наповнити цей заклад  відповідним змістом.

 

 

                                                                                 Прес-служба облдержадміністрації.

 

 

 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024