Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про хід виконання урядової програми «Контрабанді-стоп».

23 серпня 2005 - 10:00

 

 

 

 

 

   Учасники брифінгу - начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Валентин  Дмитренко, заступник начальника Запорізької митниці, начальник служби митної варти та боротьби з контрабандою Дмитро  Лютий та заступник начальника відділу боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів оперативного управління податкової міліції  ДПА в Запорізькій області Андрій  Сердюк розповіли, що метою затвердженої постановою Кабміну  програми «Контрабанді – стоп»  є  реалізація державної політики, спрямованої на запобігання і боротьбу із контрабандою, забезпечення системного підходу до захисту внутрішнього ринку від контрабандних товарів, підтримку вітчизняних товаровиробників, вирішення питань наповнення держбюджету та створення сприятливих умов для розвитку економіки.

 

 

     Для координації роботи щодо виконання цієї програми  на державному рівні створено Міжвідомчу координаційну раду, до складу якої увійшли представники правоохоронних  та  контролюючих органів.  У нашій області створено координаційну групу під керівництвом голови ОДА Юрія Артеменка у складі керівників правоохоронних та контролюючих органів Запорізького регіону.

 

 

   За інформацією учасників брифінгу у першому півріччі зусиллями спільних мобільних груп , сформованих з фахівців  відповідних служб  та відділів УМВС України, УСБУ, ДПА, Запорізької та Бердянської митниць, Бердянського прикордонного загону, відпрацьовано більше 700 підприємств, що мають  відношення до імпорту товарів на територію України. Виявлено близько 70 фактів незаконного ввезення товарів на суму понад 1,8 млн.грн. Співробітниками податкової міліції попереджене незаконне відшкодування ПДВ на суму понад 4 млн.грн. В рамках реалізації програми «Контрабанді – стоп» припинено діяльність контрабандних каналів по вивозу з України сировини для металургійних підприємств, ввозу великої партії імпортного паперу, автозапчастин, автомобілів, меблів. Порушено 7 кримінальних справ за ознаками частини1 ст. 201 Кримінального кодексу України ( контрабанда).

 

 

   З початку дії цієї урядової програми  здійснено 340 перевірок щодо митного оформлення вантажів, попереджено 6 фактів псевдо експортних операцій на суму 7 млн.грн.

 

 

   На брифінгу відмічалось, що для підвищення рівня ефективної діяльності правоохоронних органів щодо боротьби із контрабандою також  впроваджуються і додаткові заходи. Які спрямовані на поліпшення матеріально-технічного оснащення, інформаційного та нормативного забезпечення груп, задіяних у виконанні урядової програми «Контрабанді – стоп».

 

 

   У часники брифінгу зазначили, що втілення  цієї програми дозволило значним чином збільшити фінансові надходження до державного бюджету у вигляді сплачених податків за рахунок збільшення обсягів легального переміщення товарів на митній  території України. За даними ДПА в Запорізькій області за період з 14.02 05 по

 

 

22.08 05  до державного бюджету донараховано 3,8 млн.грн, попереджено незаконне відшкодування ПДВ на суму 4,2 млн.грн, виявлено 7 псевдо експортних операцій на суму 7,1 млн.грн.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024