Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко взяв участь у спільній молитві християн різних конфесій з нагоди Дня Незалежності України.

22 серпня 2005 - 19:00

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко взяв участь у  спільній молитві християн різних конфесій з нагоди Дня Незалежності України.

 

 

Захід  відбувся за ініціативою Міжцерковної Духовної Ради Християнських Церков Запорізької області і був щиро підтриманий губернатором, який у своїй діяльності дотримується принципів консолідації всіх сил на благо регіону і, зокрема, сприяє  об’єднанню  представників  різних  християнських віровчень .

 

 На площі перед БК «Орбіта» в Запоріжжі зібралися віруючі  близько 15 християнських конфесій. Кілька тисяч  запоріжців спільно молились і дякували Богу за дар Україні незалежності, миру, свободи віросповідання, а також просили у Всевишнього заступництва за керівників держави, області, міста і благословення для всього народу  нашої держави.

 

Губернатор Юрій Артеменко щиро  привітав усіх, хто прийшов спільно помолитись, із 14-ою річницею незалежності нашої вітчизни, побажав усім здоров’я, щастя, сімейного добробуту.

 

- Сьогоднішня подія  знаменна і глибоко символічна, - зазначив губернатор .- Практично  вперше на території східної України  з ініціативи представників 15 християнських конфесій зібралися разом  запоріжці – віруючі різних сповідань. Аналогічна подія відбулась нещодавно – 18 червня на свято Трійці, коли  разом  молились близько 800 християн  з 7 конфесій. Збільшення кількості учасників таких спільних заходів дарує нам надію   і переконує у правильності обраних нами орієнтирів – на консолідацію усіх сил на благо народу і нашої держави.

 

Юрій Артеменко  подякував  керівникам християнських церков за запрошення на цю зустріч. Він наголосив, що на фоні тенденцій сепаратизму, які, на жаль, ще домінують  в українському  християнстві, ця акція  набуває позитивного значення як спроба об’єднатися усім християнам, органічно інтегруватися в суспільство на благо вітчизни. Губернатор підкреслив, що цей захід є прикладом усім іншим здоровим силам в державі, як треба будувати майбутнє України.

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації.

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 8 населених пунктах Запорізької області.

Розпочала роботу урядова «гаряча лінія» з питань енергетики – «СТРУМ»

До 5 тисяч документів за день зможуть оцифровувати в Запорізькому обласному архіві

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 20.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 362 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Відкрито можливість подання заяв для вступу на бакалавра

Відбудова зруйнованих будинків в Запоріжжі: ухвалено рішення Уряду

Вже сьогодні в графіках немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше, – речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні відключення електропостачання у регіоні

Отримати грант на навчання можна буде через Дію: Уряд ухвалив постанову

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.07.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.07.2024