Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Відбувся обласний День методиста працівників районних організаційно-методичних центрів і методичних служб районних будинків культури

7 грудня 2012 - 13:38

Шостого грудня 2012 року в обласному методичному центрі культури і мистецтва відбувся обласний День методиста працівників районних організаційно-методичних центрів і методичних служб районних будинків культури, в якому взяли участь 30 фахівців з усіх районів області.

На Дні методиста були розглянуті питання щодо здобутків і звітності установ культури клубного типу Запорізького краю за 2012 рік, перспективи розвитку та основні напрями діяльності установ у 2013 році.

Також відбулось підведення підсумків першого регіонального етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. Регіональний етап пройшов в області протягом червня-вересня 2012 року відповідно до наказу Міністерства культури і туризму України від 10.11.2009 № 50 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський огляд-конкурс клубних закладів у сільській місцевості».

На розгляд обласного оргкомітету були представлені підсумкові матеріали районних оргкомітетів з 19-ти районів області. У першому етапі огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості взяли участь 309 установ з 361, у яких функціонує 1833 колективи самодіяльної художньої та народної творчості (18408 учасників), 52 колективи мають почесне звання «народний» і «зразковий». До послуг жителів села - 428 любительських об’єднань і клубів за інтересами, 122 різновиди клубних віталень. Розвитку декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва віддають своє уміння 1408 індивідуальних майстрів і 118 самодіяльних художників.

Аналіз роботи за останні 2 роки свідчить про стабільність діяльності клубних закладів на селі, покращення матеріально-технічної бази, творчої діяльності, яку забезпечують 979 клубних працівників, з них: 84,6% фахівців з вищою і середньою спеціальною освітою, 64% працівники зі стажем роботи від 4-х до 35 років. В клубах і будинках культури спостерігається тенденція зростання платних послуг, що дає можливість клубним закладам здійснювати витрати на придбання аудіо та відеоапаратури, сценічних костюмів та господарчого інвентарю. 

За результатами підсумкових матеріалів районних оргкомітетів, обласний оргкомітет з проведення Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості визнав переможцем першого етапу Гюнівський сільський будинок культури Приморського району (директор Кабанова Людмила Петрівна). Матеріали про діяльність сільського будинку надіслані до Всеукраїнського оргкомітету.

Всі учасники отримали подяки за успішне виконання умов першого етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу, пошук дієвих форм культурного обслуговування населення та його залучення до творчої діяльності.

Читайте також