Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада відшукує шляхи зниження тарифів на послуги ЖКГ

10 червня 2011 - 15:24

Начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін

Про порядок формування тарифів на житлово-комунальні послуги в області під час засідання колегії обласної державної адміністрації доповів начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Дмитро Свіркін.

У доповіді начальник управління ЖКГ ОДА Дмитро Свіркін ознайомив учасників заходу з політикою тарифоутворення на послуги теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також на послуги утримання будинків та прибудинкових територій.

За словами посадовця, головне завдання - забезпечити беззбиткову діяльність роботи підприємств галузі. За підсумками роботи у І кварталі ані підприємства теплоенергетики, ані водопостачання не отримали прибутків, тільки збитки. Один з перших кроків, який необхідно зробити для того, щоб стабілізувати ситуацію, – привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Разом з тим, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації підкреслив, що ця робота повинна супроводжуватись заходами зі зниження собівартості послуг. До речі, собівартість послуг централізованого теплопостачання в середньому по області на 20 грн./Гкал нижча, ніж  загальноукраїнський показник. На переконання Дмитра Свіркіна це стало можливо завдяки впровадженню енергоефективних технологій та енергозберігаючого обладнання.

Керівництво області також проводить роботу зі зниження тарифів на послуги водопостачання. Наразі розглядається можливість передачі у власність обласної територіальної громади об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства.  У перспективі це надасть можливість знизити тарифи на ці послуги. Як відзначалося, вже є позитивні приклади такої роботи. У містах Василівка, Дніпрорудне та смт Степногірськ, де при підвищенні тарифів  КП «Облводоканал» на 5%, тарифи для споживачів на цій території були  знижені на 35% відносно тих, що діяли раніше.

Також посадовець повідомив, що знизити тарифи можливо й за рахунок розвитку водопровідних мереж, збільшення кількості споживачів. У першу чергу це стосується споживачів Західного групового водоводу, а саме Мелітопольського та Якимівського районів.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни