Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Машинобудівні підприємства долучились до створення Програми розвитку промисловості

9 червня 2011 - 10:34

В облдержадміністрації відбулося засідання підгрупи «Машинобудування» робочої групи з розробки Програми розвитку промислового комплексу області, яке провів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

До складу підгрупи «Машинобудування» увійшли представники таких запорізьких підприємств як ВАТ «Мотор Січ», ЗАТ «ЗАЗ», ДП «ЗМКБ «Прогрес», ДП МЗ «Гідромаш», КП «НВК «Іскра» та ін. Керівником  підгрупи обрано представника ВАТ «Мотор Січ» Людмилу Щербину.

 - Перед нами стоїть завдання - розробити Програму розвитку промислового комплексу області. Для того, щоб вона не стала сухим набором непотрібних заходів, ми запросили долучитися до цієї роботи вас, практиків, представників машинобудівних підприємств. Наше завдання – узагальнити проблеми галузі та напрацювати механізм їх розв’язання, систематизувати законодавчі ініціативи, - звернувся до учасників процесу Є. Семечаєвський.

Посадовець запропонував присутнім висловити своє бачення напрямків Програми розвитку промисловості. Одразу стало зрозуміло, що тема непроста і подекуди наболіла для представників машинобудівних підприємств. У виступах членів підгрупи відзначалося, що така програма обов’язково потрібна області, однак до її розробки необхідно підійти комплексно. З одного боку, слід врахувати можливості вирішення питань місцевою владою, з іншого,   визначитись з пропозиціями до центральних органів влади.

Більшість виступаючих повідомили, що на їх підприємствах вже напрацьовані індивідуальні програми розвитку та модернізації виробництва. Враховуючи це, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Є. Семечаєвський запропонував присутнім направити свої пропозиції щодо заходів Програми до обласної державної адміністрації, де їх вивчать та узагальнять. На основі цього досвіду будуть розроблені  напрямки майбутньої Програми розвитку промислового комплексу області.

Планується, що наступне засідання підгрупи «Машинобудування» робочої групи з розробки Програми розвитку промислового комплексу області відбудеться на одному із запорізьких підприємств, а саме на ВАТ «Мотор Січ».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни