Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області проведено ряд тендерних процедур, комітетом визначено переможців по кількох позиціях

8 червня 2011 - 16:07

- Ми провели всі тендери прозоро й відкрито. Дуже багатьом це не подобається. Ми насправді переломили хребет тим, хто наживався на цих процедурах, -  заявив голова облдержадміністрації Борис Петров під час прес-конференції.

 Керівник області повідомив, що на даний час визначені постачальники хліба і хлібобулочних виробів, інсулінів, препарату севоран (для анестезії), молока і молочних продуктів, м'яса, в т.ч. птиці, та м'ясопродуктів, медикаментів, цукру, путівок на літній відпочинок дітей.

У торгах на поставку хліба взяли участь практично всі великі хлібозаводи області. Переможцем визначено ТОВ «Укрпродторг-Запоріжжя» - торговий представник Мелітопольського хлібокомбінату.

Постачанням інсулінів займаються три підприємства - офіційні дилери компаній-виробників інсулінів. Ціна на препарати залишилася на рівні цін 2010 року, фактично не перевищує оптово-відпускні ціни виробників. За деякими позиціями ціна препаратів не включає допустиму торговельну надбавку в 10%.

Комітетом визначено постачальника молока, молочних продуктів, масла вершкового та сиру - ТОВ «Торговий дім «Вільнянський маслозавод». Таким чином, нам гарантовано високу якість від виробника продукції і стабільність цін на неї до кінця року.

Переможцями торгів на поставку м'яса та м'ясопродуктів визначено ТОВ «ЗапоріжТоргПоставка», ТОВ «Торговий дім «Віола» і ТОВ« Катеринівський м'ясокомбінат ».

Суми укладених договорів по всіх названих  продуктах харчування досягають 20 млн. грн.

Постачанням медичних препаратів в область займаються: обласне КП «Аптечне об'єднання «Фармація», ЗАТ« Медфарком-Центр »(Київ), ТОВ «БаДМ » (Дніпропетровськ) і ТОВ «БІЗКАРТА » (Харків).

У понеділок, 6 червня, завершилася процедура підписання договорів на постачання цукру. Запропонована ціна переможцем торгів - 9,90 грн. за 1 кг (по м. Мелітополь і Мелітопольському району - 9,75 грн. за 1 кг). Слід зазначити, що лише з третьої спроби комітету вдалося ці торги провести. Ціна на цукор, як ні на жоден інший товар, нестабільна, підвищується напередодні літнього сезону. Виходячи з цього, були змінені умови торгів. Основні з них - разове постачання цукру до кінця поточного місяця і його оплата в повному обсязі. На сьогодні перед нами стоїть завдання: знайти фінансові ресурси для проведення повних розрахунків з постачальниками.

Відносно літнього відпочинку дітей.

- Торги на закупівлю путівок відбулися. Переможцями визначено дитячі оздоровчі установи, розташовані на березі Азовського моря (Бердянськ, Приморськ, Кирилівка). Середня ціна одного дня відпочинку в цьому році становить 143 грн. при очікуваній  160 грн., що дозволило заощадити близько 1,7 млн. грн. Таким чином, у нас є можливість додатково придбати 556 путівок (або більше на 15% від розрахункової кількості). Головна проблема при проведенні такого тендеру - співвідношення якості оздоровлення і ціни. Існують дуже дешеві пропозиції, але в цих оздоровчих установах немає нормальних умов для відпочинку дітей, - підкреслив Борис Петров.

На сьогодні у процедурній стадії знаходяться торги на: препарати лікарські та фармацевтичні (тендер відбудеться 22 червня 2011), медичне обладнання, вироби медичного призначення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни