Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пожежі не місце у закладах масового відпочинку людей

7 червня 2011 - 15:45

В обласній державній адміністрації відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провів заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

- Завдяки позиції Президента України відносно питань пожежної безпеки торік нам вдалося уникнути великих пожеж. За прогнозами це літо також буде засушливим, тож зоною особливої уваги мають стати місця масового відпочинку людей, - зазначив, розпочинаючи нараду, заступник голови ОДА Микола Ярмощук.

На контролі Головного управління МНС України в Запорізькій області перебувають 458 об’єктів масового відпочинку та оздоровлення людей, з них 73 – це дитячі оздоровчі заклади.

Начальник управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України у Запорізькій області Володимир Нехаєв поінформував присутніх про стан пожежної безпеки у зазначених закладах відпочинку.

Зокрема, відзначалося, що не на всіх об’єктах встановлені автоматичні системи оповіщення та протипожежної автоматики. Є претензії і до виконання приписів спеціалістів управління до заходів протипожежної безпеки. Зокрема, не проводиться обробка дерев’яних конструкцій вогнезахисним розчином, є випадки проведення реконструкції об’єктів відпочинку, які непогоджені з органами державного пожежного нагляду, забезпеченість первинними засобами гасіння пожежі.

- До питань протипожежної безпеки маєте підійти з усією відповідальністю, адже за цим стоять життя та безпека людей. Пам’ятайте про свою особисту відповідальність у цьому питанні, - звернувся до керівників територій М. Ярмощук.

Представники дитячих оздоровчих таборів, які також були присутні на нараді, звітували представнику обласної виконавчої влади про роботу, яка останнім часом  проведена у цьому напрямку.

У ході засідання члени ради з питань безпечної життєдіяльності населення також розглянули стан протипожежного захисту загальноосвітніх навчальних закладів.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни