Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Несанкціонований вихід у море на плавзасобах – великий ризик для пасажирів

2 червня 2011 - 16:59

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів селекторну нараду з питань безпеки судноплавства маломірних суден на водних об’єктах регіону.

За інформацією начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євгена Семечаєвського, в області отримали дозволи на відкриття 19 баз – стоянок для маломірних суден, з  них 12 на р. Дніпро та у Каховському водосховищі та 7 - на узбережжі Азовського моря. Заборонено відкриття дев’яти баз – стоянок, які розташовані у м. Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, а також Запорізькому, Приморському та Якимівському районах. Як відзначив посадовець, їх відкриття можливе тільки за умови приведення  баз-стоянок до відповідних норм техніки безпеки.

Разом з тим, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури повідомив, що нестача таких баз – стоянок призводить до стихійного розміщення суден у непристосованих для цього місцях, де їх вихід на воду ніхто не відстежує, а відповідно, не контролює і повернення.

Наявність такої проблеми порушив і начальник відділу прикордонної служби штабу Бердянського прикордонного загону Юрій Мельничук. За його словами, несанкціонований вихід у море плавзасобів - великий ризик, у разі виникнення надзвичайної ситуації проведення рятівної операції суттєво ускладниться, оскільки місцезнаходження таких човнів ніхто не знатиме.

- Розпочався курортний сезон, до нас приїжджають на відпочинок туристи. Ми маємо створити всі умови для їх безпечного відпочинку, - поставив завдання заступник голови ОДА Петро Гончарук. 

Нестачу баз-стоянок для маломірних суден представники територій пояснюють різноманітними причинами. Серед основних – відсутність підходящих місць для їх розташування:  круті обриви уздовж моря, розмив берегової лінії, через що ці бази можуть бути швидко поглинуті морем, а також  земельні питання.

- Життя людини – найцінніше за все. Майте на увазі, кожен керівник  несе персональну відповідальність за створення безпечних умов на ввіреній території, - наголосив посадовець. Також представник обласної виконавчої влади підкреслив, що в містах і районах відповідними розпорядженнями мають бути визначені конкретні посадовці, які відповідатимуть за допущені порушення, що призвели до загибелі людей.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни