Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Чайка» звітувала про творчі здобутки

17 травня 2011 - 17:15

«Чайка» звітувала про творчі здобутки

Звітний концерт «Ми родом з дитинства», який подарували своїм численним прихильникам вихованці зразкової дитячої вокально-хореографічної студії «Чайка» Запорізького палацу творчості дітей та юнацтва, зібрав справжній аншлаг. Ця подія посіла особливе місце у низці святкових заходів, що в ці дні відбувалися в обласному центрі з нагоди Дня матері і Дня сім’ї.

 Нині цей творчий колектив - гордість краю. Ставши спадкоємцем дитячого народного ансамблю пісні і танцю, створеного ще у 1965 році, сьогодні «Чайка» є школою-студією при козацькому ансамблі пісні та танцю «Запорожці» обласної філармонії. Її випускники стають артистами балету ансамблю пісні і танцю «Запорожці», беруть участь у концертах ансамблю.

«Чайка» - призер та дипломант багатьох конкурсів та фестивалів. У березні 2008 колектив став срібним призером Міжнародного дитячого фестивалю-конкурсу у Словаччині. У січні 2009 – бронзовим призером Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої творчості «Зимова казка» у Чехії. З відзнаками Ватикану за високохудожню авторську кон­цертну програму повернулась «Чайка» з різдвяної творчої мандрівки Європою у січні 2010 року.

На нинішньому концерті юні таланти звітували про свої творчі здобутки, показавши глядачам дивовижне шоу: у програмі - народні пісні й танці в оригінальній постановці з театралізованими елементами. Всі костюми артистів створив керівник колективу Юрій Трубчанінов власноруч. Кожен номер вдячна публіка зустрічала гучними оваціями.

Приємним сюрпризом для публіки стали й виступи колишніх випускників «Чайки» різних років.

Більшість з них прийшли, щоб привітати із визначним ювілеєм – 50-річчям свого керівника Юрія Трубчанінова. І ця подія перетворила концертну програму на справжнє родинне свято.

- Цей прославлений колектив гідний свого високого звання - народний, - дав високу оцінку творчим досягненням вихованців «Чайки» і його керівникам заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. – Регіональна влада приділяє роботі з обдарованими дітьми особливу увагу. Тому в нашому краї так багато творчих дарувань. Від імені голови облдержадміністрації Бориса Петрова бажаю всім учасникам «Чайки» творчої наснаги і подальших здобутків у мистецтві.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни