Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров відвідав маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення

12 квітня 2011 - 14:42

Борис Петров відвідав маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Борис Петров поспілкувався з маленькими пацієнтами онко-ематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні та персоналом. У ході робочої поїздки керівник області ознайомився з проблемами та потребами медиків та пацієнтів, поцікавився, на яку допомогу розраховують у лікарні від обласної виконавчої влади.

- Моя поїздка до відділення випала напередодні  дня хворих на гемофілію, який відзначається 17 квітня, - зазначив Борис Петров. -  І я планував подивитися, чим сьогодні живе заклад, яка  динаміка розв’язання проблем, адже я був у відділенні півроку тому.  На сьогодні працює обласна програма допомоги дітям з онкологічними хворобами. Всього на реалізацію програм виділено понад 4 млн. грн.., і для мене  важливо пересвідчитися, наскільки ефективно використовуються кошти, поспілкуватися з пацієнтами. Я побачив, що попри необхідність купувати певні ліки за власний кошт, все ж таки  виділене фінансування суттєво допомагає хворим. Певен, що в подальшому ми зможемо розширити цю допомогу, адже лікування хворих з таким важким діагнозом  коштує дуже дорого, значно більше, аніж можуть собі дозволити батьки таких пацієнтів. Наша задача – забезпечити лікування на належному рівні, - підсумував очільник області.

Про ефективність обласної програми з підтримки онкохворих дітей наголосив і головний лікар обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко. За його словами, на жаль, далеко не всі регіони можуть заручитися підтримкою не лише держави, а й обласної влади у цьому напрямку.  Належне медичне забезпечення дозволило досягти високих показників у боротьбі з недугою у дітей. Так, у попередні роки  кількість дітей, що виживали протягом п’яти років після проведеної хіміотерапії, не перевищувала 40 відсотків. Сьогодні цей показник дорівнює загальноєвропейському і становить понад 60 відсотків. У цьому році для потреб відділення планують закупити ламінарні шафи для розведення препаратів для хіміотерапії на суму 258 тисяч гривень. Також лікарі онкогематологічного відділення розказали голові обласної державної адміністрації про новаторські ідеї у застосуванні препаратів для зупинки крові у хворих. На закупку першої партії Борис Петров пообіцяв сприяти виділенню необхідних  коштів з благодійних фондів.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі